لینک های دسترسی

Breaking News

صلیب سرخ: شمار کودکان مبتلا به سینه‌بغل و سوتغذیه در افغانستان افزایش یافته است


کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ از افزایش کودکان مبتلا به سینه‌بغل و سوتغذیه در سال روان میلادی در افغانستان خبر داده است.

این کمیته ناوقت روز چهارشنبه ۲۳ نومبر (دوم قوس) با نشر اعلامیه‌ای گفته است که در ۳۳ شفاخانۀ تحت حمایت کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ در سراسر افغانستان، موارد سینه‌بغل کودکان در سال روان میلادی نسبت به سال گذشته ۹۰درصد بیشتر شده و آمار مبتلایان از ۳۳هزار به بیش از ۶۳هزار افزایش یافته است.

در اعلامیه آمده است: "در یک شفاخانه کودکان تحت حمایت کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ در کابل، تعداد کودکان زیر سن پنج سال که به دلیل سینه‌بغل (Pneumonia) تحت درمان قرار می‌گیرند، در سال ۲۰۲۲ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۵۵ درصد افزایش یافته است."

کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ آمار کودکان مبتلا به بیماری سینه‌بغل را مشخص بیان نکرده است.

داکتر عبدالقیوم عظیمی، یکی از داکتران صلیب سرخ موظف در شفاخانۀ اندرا گاندی - صحت طفل در کابل گفته است که سطح فقر در افغانستان نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته است، اکثر مردم نمی‌توانند موادی را برای گرم نگه داشتن خانه و فرزندان خود خریداری کنند.

او گفته است: "آن‌ها (خانواده‌ها) همچنین نمی‌توانند به‌طور مناسب به کودکان خود غذا بدهند، بنابرین موارد سینه‌بغل در حال افزایش است و تعداد موارد سوتغذیه مرتبط با سینه‌بغل نیز افزایش خواهد یافت."

صلیب سرخ گفته است که با وجود کاهش قابل توجه در شدت جنگ، وضعیت بشردوستانه در افغانستان همچنان نگران کننده است، چون به گفتۀ این کمیته بیش از نیمی از جمعیت افغانستان (۲۴ میلیون نفر) به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند و نیمی از مردم (۲۰ میلیون نفر) به شدت در عدم مصوونیت غذایی قرار دارند.

بر اساس گزارش صلیب سرخ عمیق‌تر شدن بحران اقتصادی که تحت تاثیر تحریم‌های بین‌المللی و پیامدهای اقتصادی درگیری‌های مسلحانه بین‌المللی روسیه و اوکراین قرار گرفته است، زندگی میلیون‌ها افغان را غیرممکن می‌سازد.

کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ گفته است: قیمت گندم، روغن خوراکی و کود افزایش یافته است. مردم منابع درآمدی خود را از دست دادند و ذخایر مالی خود را مصرف کردند. بخش زراعت نیز تحت تاثیر زلزله، خشکسالی و سیل قرار گرفته است. خانواده‌های افغان با یک انتخاب غیرممکن روبرو استند: خوراک یا خرید مواد سوختی."

مارتین شوپ، مسوول بخش عملیاتی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، در جریان سفر این هفته خود به افغانستان گفت که اکثر خانواده‌ها نمی‌توانند هزینه‌های مالی را نیز بپردازند، که منجر به افزایش وحشتناک موارد سو تغذیه و سینه‌بغل شده است.

آقای شوپ تاکید کرده است: "سازمان‌های امدادی نمی‌توانند به همه فریادهای کمک‌رسانی پاسخ دهند. به همین دلیل است که ما از دولت‌ها و نهاد‌های توسعه‌ای می‌خواهیم که به افغانستان بازگردند تا به حمایت از میلیون‌ها نفر در اینجا ادامه دهند."

افغان‌هایی که کمیته بین‌المللی صلیب سرخ اخیراً با آنها صحبت کرده است، مشکلاتی را که با آن‌ها روبرو استند به اشتراک گذاشته ‌اند.

حاجی ولی، که کارگر روزمزد و پدر یک کودک هشت ماهه مبتلا به سینه‌بغل است گفته است: "اگر اینجا (شفاخانه) درمان شود و او را به خانه ببریم، دوباره مریض می‌شود، زیرا نمی‌توانیم خانه‌ خود را گرم کنیم و به او و دیگر فرزندانم کمک کنیم. من قبلاً یکی از فرزندانم را به دلیل سینه‌بغل از دست داده بودم."

ماه جبین که مادر پنج فرزند است، او نیز به صلیب سرخ گفته است که شرایط زندگی آنان بدتر شده و منبع عوایدی برای شان وجود ندارد. او افزوده است: "پولی برای بردن فرزندانم در زمان بیماری به شفاخانه وجود ندارد. زمستان فرا رسیده است و ما چیزی برای سوخت و گرم‌کردن فرزندانم نداریم. وقتی آنها حتی لباسی برای پوشیدن ندارند، از دیدن آنها در این شرایط بسیار ناراحت می‌شوم."

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ برای ارایه کمک‌های حیاتی به افغان‌ها ۳۳ شفاخانه را با ظرفیت مجموع بیش از ۷۰۰۰ تخت حمایت می‌کند. بر اساس معلومات این کمیته، این حمایت شامل پرداخت مصارف طبی، هزینه‌های روزمره و حقوق نزدیک به ده‌هزار و ۵۰۰ کارمند صحی است که یک سوم آنها زن هستند.

مارتین شوپ، مسوول بخش عملیاتی کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ گفته است: "کارکنان صحی زن و مرد فداکار و شجاع تمام تلاش خود را برای نجات جان انسان‌ها انجام می‌دهند، اما جامعه بین‌المللی باید حمایت خود را افزایش دهد، زیرا سازمان‌های بشردوستانه نمی‌توانند در درازمدت به طور موثر جایگزین بخش عمومی فعال شوند."

آمار کمیتۀ بین‌المللی صلیب سرخ نشان می‌دهد که در شفاخانه‌های تحت حمایت این کمیته، خدمات صحی برای جمعیتی بالغ بر ۲۶ میلیون نفر ارایه می‌شود. همچنان این کمیته به حمایت از ۴۶ مرکز مراقبت‌های بهداشتی اولیه و یک شفاخانه توسط جمعیت هلال احمر افغانستان کمک می‌کند.

XS
SM
MD
LG