لینک های دسترسی

Breaking News

غرب: کمک های بعدی برای افغانستان به عملکرد طالبان بستگی دارد


نمایندگان خاص اتحادیهٔ اروپا از جمله فرانسه، آلمان، ایتالیا، ناروی، بریتانیا و ایالات متحده اخیراََ در بروکسل، پایتخت بلجیم، در مورد وضعیت جاری در افغانستان با هم صحبت کرده و تاکید کردند که کمک های بعدی برای افغانستان به عملکرد طالبان بستگی دارد.

دیبرا لاینز، نمایندۀ ویژه سرمنشی ملل متحد برای افغانستان،‌ نیز در این نشست که به تاریخ پنجم اپریل‌ (۱۶ حمل) برگزار شده بود، اشتراک داشت.

این نمایندگان بار دیگر بر تعهد خود به مردم افغانستان تاکید کردند و گفتند که نیاز است تا به بحران بشری در آن کشور با در نظرداشت اهمیت قوانین بشری بین المللی رسیدگی شود.

نمایندگان خاص این کشورها همچنین تاکید کردند که فعالیت کارمندان کمک رسانی و سازمان‌های امداد رسانی به صورت مستقل در افغانستان بدون ایجاد موانع اجرا شود و هرگونه مانع برای عملی شدن فراهم آوری کمک‌های بشردوستانه در افغانستان به صورت فوری از راه برداشته شود.

نمایندگان این کشور ها روز جمعه هشتم اپریل (۱۹ حمل)‌ با نشر اعلامیه‌ای همچنین مسدود نگهداشتن مکاتب دختران دورهٔ‌ متوسطه و لیسه توسط گروه طالبان را محکوم کردند و گفتند که این اقدام در مغایرت بر تعهد طالبان قرار دارد. آنها همچنین تاکید کردند که مردم در سراسر افغانستان صرف نظر از مساله جنسیت در بخش آموزش در همه سطوح باید دسترسی داشته باشند. در این اعلامیه همچنین آمده است که کمک‌های جامعهٔ بین المللی برای افغانستان در پهلوی رعایت سایر مسایل حقوق بشر، به بازگشایی مکاتب دختران در همه سطوح بستگی دارد .

در این اعلامیه همچنین ذکر شده است که کشور‌های تمویل کننده کمک‌های بشری خود را در بخش‌های مختلف نیازمندی‌های اولیه به شمول بخش صحت، افزایش داده اند تا بحران بشری و اقتصادی که افغانستان با‌ آن مواجه است، کاهش یاید و جامعهٔ بین المللی به تاریخ ۳۱ مارچ ۲۰۲۲، بیش از ۲.۴ میلیارد دالر کمک اضافی را برای افغانستان تعهد کرد.

اما در این اعلامیه تاکید شده است که پیشرفت برای عادی سازی رابطه میان جامعهٔ بین المللی و طالبان بیشتر بستگی به عملکرد طالبان و عملی کردن تعهدات این گروه برای مردم افغانستان و جامعهٔ بین المللی بستگی دارد.

این اعلامیه همچنین نگرانی شدید خود را در مورد ادامهٔ "سو استفاده ساختاری و سیستماتیک" حقوق اقتصادی، اجتماعی،، سیاسی و فرهنگی افغان‌ها از جمله حقوق اقلیت‌ها و گروه‌های قومی و مذهبی بیان کرده است.

در این اعلامیه به صورت مشخص گفته شده است که تخلفات و سواستفاده‌ها شامل قتل، بازداشت‌های خودسرانه، ناپدید شدن اجباری، آزار و اذیت فزیکی، شکنجه، و وضع محدودیت فضای جامعه مدنی، آزادی تجمعات مسالمت آمیز می شود.

نمایندگان این کشور به صورت ویژه تخطی و سو رفتار علیه زنان را محکوم کرده و گفته است که طالبان زنان و دختران را اجازه نمی دهند تا کشور‌شان را ترک کنند؛‌ آزادنه از یک محل به محل دیگر بروند،‌ آنها از فعالیت‌های سیاسی، اقتصادی، آموزشی و فضای اجتماعی بیرون رانده شده‌اند.

این اعلامیه همچنین نگرانی شدید خود را در مورد سرکوب آزادی بیان به خصوص سرکوب رسانه‌ها توسط گروه طالبان کرده است و گفته است که کارمندان رسانه‌ای به خصوص زنان به طور روز افزون با وضع محدودیت مواجه‌اند.

اعضای نمایندگان خاص این کشور‌ها همچنین بر روند همه شمول مشارکت سیاسی، مشارکت واقعی زنان، گروه‌های قومی و مذهبی، روند مصالحه، ایجاد حکومت همه‌شمول تاکید کرده و گفتند که همهٔ‌ این اقدامات برای صلح و ثبات دوامدار در افغانستان مهم پنداشته می شود.

در اعلامیه همچنین هشدار داده شده است که نوع میزان کمک‌های غیربشری و توسعه‌ای برای آیندهٔ افغانستان بیشتر متکی به عملکرد طالبان در عرصه‌های مختلف خواهد بود،‌ به خصوص عملی شدن تعهد طالبان در راستای حقوق همه شهروندان افغانستان و به ویژه زنان و دختران و گروه‌های اقلیت در آن کشور.

طالبان که حال تقریباً بر همه قلمرو افغانستان کنترول دارند، تا حال در مورد اعلامیهٔ نمایندگان خاص این کشور‌ها واکنش نشان نداده است.

XS
SM
MD
LG