لینک های دسترسی

Breaking News

نمایندۀ ویژه اتحادیۀ اروپا: از شلاق‌زدن مردم توسط طالبان وحشت‌زده شده‌ام


توماس نیکلاسن، نمایندۀ ویژه اتحادیۀ اروپا برای افغانستان
توماس نیکلاسن، نمایندۀ ویژه اتحادیۀ اروپا برای افغانستان

نمایندۀ ویژهٔ اتحادیۀ اروپا برای افغانستان در واکنش به شلاق‌زدن ۱۴ نفر، به شمول سه زن، در محضر عام در ولایت لوگر گفته است که از این عمل طالبان وحشت‌زده شده است.

توماس نیکلاسن ناوقت روز شنبه ۲۶ نومبر (پنجم قوس) در صفحهٔ تویتراش نگاشته است که طالبان از ماه اگست سال گذشته به اینسو در بخش احترام به حقوق بشر در افغانستان عقب‌گرد جدی داشته اند.

مقام‌های طالبان در ولایت لوگر به تاریخ ۲۳ نومبر (دوم عقرب) تایید کردند که براساس حکم محکمه، "حدود شرعی" بر سه زن و ۱۱ مرد که متهم به سرقت و "جرایم اخلاقی" بودند، تطبیق شده و با ضربات شلاق مجازات شدند.

مقام‌های طالبان گفته اند که حدود شرعی بر این ۱۴ نفر در محضر عام تطبیق نشده است، اما برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی تصاویری از جمعیت انبوه مردم را در کنار یک ورزشگاه نشر کرده و مدعی شدند که طالبان در این محل ۱۴ نفر را در پیش چشم مردم شلاق زدند. صدای امریکا صحت این تصاویر را مستقلانه تایید نمی‌تواند.

آقای نیکلاسن افزوده است: "احترام به حاکمیت قانون بسیار مهم است. اتحادیۀ اروپا پیوسته از طالبان خواسته تا چارچوب قانون اساسی و قانونی را که اعمال می‌شود، روشن کرده و روند مناسب را در راستای تعهدات بین‌المللی تضمین کنند."

به گفتۀ او، طالبان در جریان بیش از یک سال گذشته، هر دو مورد ذکر شده را تا کنون برآورده نکرده اند.

نمایندۀ ویژهٔ اتحادیۀ اروپا برای افغانستان همچنان اضافه کرده که در مورد نحوۀ تفسیر و تطبیق شریعت اسلامی در میان طالبان و دیگر مردم افغانستان تفاوت‌های زیادی وجود دارد. او از بحثی که در این باره شکل گرفته استقبال کرده و گفته است که به آن احترام می‌گذارد.

هبت‌الله اخندزاده، رهبر طالبان، چندی پیش به قاضیان حکومت آن گروه دستور داد که باید "حدود و قصاص" را عملی کنند.

این اقدام طالبان در روزهای اخیر واکنش‌های زیادی را به دنبال داشته و اخیراً کمیشنری عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد به تاریخ ۲۵ نومبر شلاق‌زدن ۱۴ نفر توسط گروه طالبان را محکوم کرده و خواهان توقف فوری این نوع مجازات شد.

اما ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان به این انتقادهای نهادهای حقوق بشری و کشورهای غربی در مورد مجازات و تطبیق حدود شرعی در محضر عام واکنش نشان داد و آن را "بی‌احترامی به دین اسلام" خواند.

به گفتۀ مجاهد کشورها و سازمان ها نباید اجازه دهند که "اشخاص مغرض" از آدرس آنها در مورد دین مقدس اسلام و یا احکام آن اظهارات غیرمسوولانه و تحریک‌کننده داشته باشند.

XS
SM
MD
LG