لینک های دسترسی

Breaking News

دومین سالروز امضای توافق‌نامۀ دوحه؛ طالبان: خواهان روابط نیک با جهان استیم


طالبان به مناسبت دومین سالروز امضای توافقنامه میان این گروه و ایالات متحدۀ امریکا در دوحه پایتخت قطر از جامعۀ جهانی خواسته است که "دروازه‌های روابط خوب و نیک را با افغان‌ها" باز کنند.

توافقنامۀ صلح امریکا و طالبان تحت نام "توافقنامۀ برای آوردن صلح به افغانستان" پس از یک سال مذاکرات به تاریخ ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ در دوحه، پایتخت قطر به امضا رسید.

این گروه روز سه‌شنبه اول مارچ (۱۰ حوت) با نشر اعلامیه‌ای، امضای این توافقنامه را "پایان اشغال" ایالات متحدۀ امریکا در افغانستان عنوان کرده و گفته است که با این کار، زمینه برای خروج نیروهای خارجی از این کشور فراهم شد.

در اعلامیه آمده است: "امارت اسلامی بر اساس موقف و پالیسی خود ارادۀ ضرر رسانی و تهدید به هیچ کشور دیگری را ندارد و همچنین از سایر کشورها هم می‌خواهد دروازه‌های روابط خوب و نیک‌ با افغان‌ها را بگشایند، تا از همۀ آن چالش‌های احتمالی، جلوگیری شود."

طالبان همچنین گفته اند که مردم افغانستان صلح‌جو اند و جامعه جهانی باید از آنان دست‌گیری کرده و برای مساعد ساختن فرصت‌ها در افغانستان تلاش کند.

هدف از امضای توافقنامه امریکا-طالبان پایان‌دادن به طولانی‌ترین جنگ ایالات متحده در افغانستان و برقراری صلح در این کشور عنوان شده است و تضمین‌‌های ضد دهشت‌افگنی از سوی طالبان، اعلام جدول زمانی خروج قوای بین‌المللی از افغانستان، آغاز مذاکرات بین‌الافغانی و آتش‌بس دایمی و سرتاسری از شرایط اساسی این توافقنامه بود.

همزمان با نزدیک شدن خروج کامل نیروهای خارجی به ویژه نظامیان امریکایی از افغانستان، طالبان به تاریخ ۱۵ اگست سال گذشته بر افغانستان مسلط شده و با آن که بیش از شش ماه از حاکمیت این گروه در افغانستان می‌گذرد، تا کنون هیچ کشوری آنان را به رسمیت نشاخته است.

امریکا و جامعهٔ جهانی از طالبان همواره خواسته اند تا در افغانستان حکومت همه‌شمول ایجاد کنند و به حقوق اقلیت‌ها، زنان و دختران احترام بگذارند و به آنان زمینهٔ آموزش و کار را فراهم کنند.

خواست ملا برادر از افغان‌ها

هم‌زمان با سیل مهاجرت‌ها از افغانستان به کشورهای منطقه و جهان، عبدالغنی برادر، معاون نخست رییس الوزرای طالبان از شهروندان این کشور خواست که از رفتن به خارج خودداری کنند.

آقای برادر در نشستی به مناسبت دومین سالروز امضای توافقنامه امریکا-طالبان در کابل گفت که افغانستان به متخصصین و افراد مسلکی نیاز دارد و آنان باید برای آبادی افغانستان تلاش کنند.

این مقام ارشد طالبان افزود: "از افراد مسلکی و متخصصین می‌خواهم که کشور را ترک نکنند و به جای کشورهای دیگر در افغانستان بمانند و کشورشان را آباد کنند. در این‌جا عزت است، از محتاجی خلاص می‌شوند و همچنین باعث کمک به هموطنان خود می‌شوند."

معاون نخست رییس الوزاری طالبان تاکید کرد که در حال حاضر، پوهنتون‌ها به روی دانشجویان باز شده و روند آموزش در این کشور به حالت عادی برگشته است. او تاکید کرد که جوانان باید روی آموزش تکنالوژی عصری توجه بیشتر کنند.

با مسلط شدن طالبان بر افغانستان و تشدید بحران بشری در این کشور، بسیاری از شهروندان این کشور به دلیل از دست دادن شغل خود، دست به مهاجرت‌ زده و روزانه هزاران نفر تلاش می‌کنند تا به گونۀ غیرقانونی افغانستان را ترک کنند.

این در حالی است که دو روز پیش، سخنگوی حکومت طالبان گفت که این گروه به ادامۀ عملیات تخلیه از افغانستان تا زمانی اجازه نخواهد داد که به گفتۀ وی، وضعیت افغان‌هایی که در شش ماه پسین از آن کشور بیرون شده و اکنون در کشورهای خارجی مستقر اند، بهبود یابد.

ذبیح‌الله مجاهد افزود که حکومت طالبان در برابر مردم مسوولیت دارد و به گفتۀ وی تا زمانیکه تضمین داده نشده است که زندگی مردم افغانستان در بیرون در معرض خطر نیست، عملیات تخلیه از این کشور متوقف خواهد بود.

در جریان عملیات تخلیۀ نظامی از افغانستان از تاریخ ۱۵ تا ۳۰ اگست ۲۰۲۱ بیش از ۱۲۰ هزار نفر، عمدتاً شهروندان افغان از آن کشور بیرون شدند که بیشتر آنان به ایالات متحده منتقل شده اند، اما هنوز هم هزاران نفر از کسانیکه در شش ماه گذشته از افغانستان تخلیه شده اند، در کشورهای خارجی منتظر سفر به مقصد نهایی اند.

XS
SM
MD
LG