نماینده ویژۀ اتحادیۀ اروپا برای افغانستان میگوید که در سفر سه روزهاش به اسلامآباد در مورد ضرورت ایجاد حکومت همهشمول در افغانستان بحث و گفتگو کرده است.
توماس نیکلاسن ناوقت روز پنجشنبه دوم فبروری (۱۳ دلو) در صفحۀ تویتر خود نگاشته است که در این دیدارها همچنان روی وضعیت بشری و به ویژه تاثیرات منفی ممنوعیت کار زنان در موسسات غیرحکومتی بر میلیونها نفر این کشور صحبت کرده است.
آقای نیکلاسن افزوده که ممنوعیت کار زنان در موسسات غیرحکومتی تاثیر بیشتر بر زنان و کودکان نیازمند در افغانستان خواهد داشت، زیرا به گفتۀ او، آنان نسبت به هر زمان دیگر به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
او افزوده است: "ما همچنان در مورد ضرورت ایجاد حکومت همهشمول برای پشتیبانی از حقوق بشر و آزادیهای مدنی صحبت کردیم. من از موضع صریح سازمان همکاری اسلامی در مورد حقوق آموزش و کار زنان استقبال می کنم."
کشورها و سازمانهای بینالمللی همواره از ساختار تک قومی و تک گروهی حکومت طالبان که هیچ زنی در آن حضور ندارد انتقاد کرده و ایجاد حکومت فراگیر و همهشمول مرکب از همهگروههای قومی، زبانی و اقلیتها را به عنوان راه تامین ثبات پایدار در افغانستان عنوان کرده اند.
با وصف این انتقادها، طالبان مدعی اند که همه گروههای قومی و نمایندگان اقلیتها در حکومت سرپرست آن گروه سهم داشته و این حکومت به گفتۀ آنان همهشمول است.
نمایندۀ ویژه اتحادیۀ اروپا برای افغانستان همچنان گفته است که در حالیکه آنان نمیخواهند افغانستان را منزوی کنند، اما هیچ تصمیمی دربارۀ به رسمیت شناختن حکومت طالبان ندارند.
با آنکه در بیشتر از یکونیم سال گذشته، هیچ یک از کشورهای منطقه و جهان حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است، اما شمار زیادی همسایگان افغانستان در ماههای اخیر نوعی تعامل را با طالبان در پیش گرفته اند.
نمایندۀ ویژه اتحادیۀ اروپا در حالی بر ضرورت ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان تاکید کرده است که روسیه و پاکستان به تاریخ ۲۵ جنوری (پنجم دلو) در جریان مذاکرات دوجانبه بر "تعامل عملی" با طالبان افغان تاکید کردند، اما گفتند که تا زمانی که این گروه به نگرانیهای بین المللی در خصوص حقوق زنان و ایجاد حکومت همهشمول رسیدگی نکرده است، حکومت آن را به رسمیت نخواهند شناخت.
ضمیر کابلوف، نمایندهٔ رییس جمهور روسیه برای افغانستا،ن مذاکرات هیات این کشور با مقامات پاکستانی را در اسلامآباد رهبری کرده و به آنان در مورد ملاقاتهای خویش با طالبان معلومات ارایه کرد.
پیش از این، منابع رسمی پاکستانی که از نشست دو طرف آگاهی دارند به صدای امریکا به نقل از کابلوف گفته بودند که مسکو به تعاملاش با طالبان ادامه میدهد، اما در حال حاضر بر دادن مشروعیت به این گروه غور نمیکند.