لینک های دسترسی

Breaking News

سیما بحوث: طالبان یک سیستم ستم جمعی را علیه زنان ایجاد کرده اند


آرشیف
آرشیف

مدیر اجرایی امور زنان سازمان ملل متحد می‌گوید که طالبان طی دو سال گذشته، به صورت سیستماتیک و بی‌پیشینه حقوق بشری زنان و دختران را هدف قرار داده اند.

سیما بحوث، روز سه شنبه ۱۵ اگست (۲۴ اسد) در اعلامیه‌ای، از جامعه جهانی خواست تا به فشارهای خود برای تغییر سیاست‌های طالبان در برابر زنان ادامه دهد.

او افزود که طی این دو سال، طالبان ۵۰ فرمان، دستور و محدودیت برای تحدید حقوق زنان و دختران صادر کردند که در آن هیچ بخشی در عرصه آزادی زندگی زنان باقی نمانده است که محدود نشده باشد.

رییس اجرایی بخش زنان سازمان ملل متحد گفت: "آنها (طالبان) یک سیستم ستم جمعی را علیه زنان ایجاد کرده اند که این در حقیقت و به طور گسترده تبعیض جنسیتی تلقی می‌شود."

امروز سه شنبه ۱۵ اگست (۲۴ اسد) دو سالگی برگشت دوبارهٔ طالبان به قدرت است. طالبان در ۱۵ اگست ۲۰۲۱ پس از آنکه بر افغانستان مسلط شدند، در اولین اقدام خود علیه زنان و دختران، دانش‌آموزان دختر را از آموزش در صنوف بالاتر از صنف ششم و زنان را از کار در اداره‌های دولتی به جز از سکتور معارف و صحت عامه منع کردند.

سیما بحوث گفت که فعالیت بخش زنان سازمان ملل در افغانستان، به روابط این اداره با زنان افغان مرتبط است. این مقام ارشد امور زنان سازمان ملل متحد به سفر خود به افغانستان در اوایل سال روان میلادی اشاره کرده گفت که در این سفر با زنان افغان در مورد نحو برخورد با طالبان گفتگوی رو در رو داشته است.

بحوث گفت که مردم افغانستان به ویژه زنان در نتیجه اقدامات طالبان از مشارکت در جامعه محروم شده اند. او افزود: "آنها خواهران ما هستند. آنها در رنج هستند. ما نمی‌توانیم و نباید این را بپذیریم. این باید فوراً پایان یابد."

بالاترین مقام سازمان ملل متحد در امور زنان گفت که با وجود تهدیدها، زنان افغان به او گفته اند که "آنها تسلیم نخواهند شد. آنها به رهبری مبارزه با ظلم ادامه خواهند داد. آنها از سوی استفاده در یک محیط خصمانه صحبت می‌کنند، خدماتی را برای نجات جان‌ها ارایه می‌دهند، کسب و کار را رهبری می‌کنند و مشغول هستند. شجاعت آنها به ما انگیزه می‌دهد که اقدام کنیم. تجدید عزم آنها می‌تواند یک مثال باشد."

رییس اجرایی امور زنان سازمان ملل متحد، از همه طرف‌های دخیل خواسته است تا برای حمایت از زنان افغانستان با سازمان ملل متحد هم‌دست شوند و صداها، اولویت‌ها و پیشنهادهای زنان را ارزیابی و برای ارایه خدماتی که آنان به شدت نیاز دارند، بودجه فراهم کنند.

علاوه بر این، او از حکومت طالبان خواسته است که هم اکنون و در آینده به دلیل آسیب‌های که به افغانستان آسیب می‌زنند، بر اقدام شان غور کنند.

واکنش دیدبان حقوق بشر

در همین حال، فرشته عباسی، پژوهشگر دیدبان حقوق بشر به مناسب دومین سالروز سقوط نظام جمهوریت و حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، در یک پیام ویدیویی گفته است که این کشور تا حد زیادی از نظر رسانه‌ها ناپدید شده است، اما همچنان یکی از بدترین بحران بشری در جهان است.

به گفتۀ عباسی، دو سوم جمعیت این کشور با عدم مصوونیت غذایی، از جمله کودکان، با سوتغذیه حاد مواجه استند، زنان و دختران نیز بیشتر در معرض خطر قرار دارند.

عباسی افزود که از دست دادن بیشتر کمک‌های بین‌المللی پس از تسلط طالبان در اگست ۲۰۲۱ باعث آغاز بحران شد، اما سیاست‌های سرکوب‌گرانه فزایندۀ طالبان، مانند منع زنان از بیشتر مشاغل و کار در سازمان ملل متحد و سازمان‌های غیردولتی، وضعیت را بسیار بدتر کرده است.

پژوهشگر دیدبان حقوق بشر تاکید کرد: "دولت‌ها باید طالبان را برای پایان دادن به این نقض حقوق زنان تحت فشار قرار دهند و اگر سطح کمک‌های بشردوستانه فعلی نیز بهبود نیابد، تداوم از دست‌دادن کمک‌ها بسیاری از افغان‌ها را فقیرتر و گرسنه‌تر خواهد کرد."

این در حالی است که جامعهٔ بین‌المللی همواره تاکید کرده است که اگر طالبان در پی کسب مشروعیت اند، باید نخست به حقوق بشر به شمول حقوق زنان و اقلیت‌‌ها احترام گذاشته و نیز حکومت فراگیر را شکل دهند.

اما طالبان ادعا کرده اند که حقوق زنان در چارچوب "شرعی" تامین است، در حکومت آنان همه اقشار جامعه حضور دارند و فراگیربودن حکومت شان را یک مساله داخلی خوانده و از جامعۀ جهانی خواسته اند که در این زمینه مداخله نکنند.

گروه

XS
SM
MD
LG