وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان گزارشها در مورد واقعات مثبت بیماری آبلۀ میمون در برخی ولایات افغانستان را رد کرده و میگوید که تا کنون هیچ مورد مثبت این بیماری به ثبت نرسیده است.
در روزهای اخیر، برخی رسانههای محلی افغانستان گزارش داده اند که تا کنون چندین مورد بیماری آبلۀ میمون در ولایات نیمروز، هرات و کابل به ثبت رسیده است. این رسانهها به نقل از منابع محلی گفته اند که برخی بیماران در این ولایات به شفاخانهها مراجعه کرده اند که مریضی شان شباهت زیاد به آبلۀ میمون دارد.
جاوید هژیر، سخنگوی وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان، روز سه شنبه ۳۱ می (۱۰ جوزا) با فرستادن پیامی به صدای امریکا گفت که در روزهای اخیر، چندین بیمار تحت نظارت تیمهای صحی این وزارت قرار گرفته اند که آزمایش آنان منفی تشخیص شد.
هژیر افزود که این بیماران مصاب به امراض گوناگون جلدی بوده اند که این بیماریها شباهت زیاد به آبلۀ میمون دارد. او افزود: "این امراض قابل علاج استند و ما امکاناتش را داریم. پس خوشبختانه تا حالا هیچ واقعۀ تاییدی و مثبت آبلۀ میمون در افغانستان نداریم."
این در حالی است که وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان از ثبت چندین مورد واقعات مشکوک بیماری آبلۀ میمون در کابل و نیمروز خبر داده و گفت که در این مورد تحقیق میکند.
آقای هژیر در مورد شمار دقیق موارد مشکوک بیماری آبلۀ میمون در این دو ولایت معلومات نداد، اما گفت که این بیماران در حال حاضر، تحت درمان جدی داکتران قرار دارند و در قرنطین به سر میبرند.
شیوع بیماری آبلهٔ میمون که نخست در شماری از کشورهای افریقای مرکزی و غربی تثبیت شد و سپس ده ها واقعه آن در بریتانیا، اسپانیا، پرتگال، ایتالیا، ایالات متحده، سویدن و کانادا نیز گزارش شد، نگرانی جدی را در مورد شیوع گسترده این بیماری ایجاد کرده است. فرانسه، آلمان، بلجیم و آسترالیا اولین موارد این بیماری را روز جمعه گزارش دادند.
با این حال، سازمان جهانی صحت گفته است که این بیماری به یک همه گیری دیگر، شبیه کووید-۱۹ مبدل نخواهد شد.
روزاموند لويس، کارشناس ارشد طبی در سازمان جهانی صحت، گفته است که هنوز بسیار مسایل ناشناخته در مورد این بیماری وجود داد.
این کارشناس ملل متحد گفته است که تا حال دقیقا نحوه سرایت این بیماری از یک فرد به فرد دیگر مشخص نشده است و نیز روشن نیست که آیا تطبیق گستردهٔ واکسین چیچک (Smallpox) که چندین دهه قبل رخ داد، به نحوی انتقال ابلهٔ میمون را سرعت بخشیده است یا خیر.