شرکت برق افغانستان (برشنا) میگوید که مشکلات تخنیکی در سیستم برق آسیای مرکزی حل شده و جریان برق وارداتی اوزبیکستان به افغانستان دوباره به حالت عادی برگشته است.
حکمتالله میوندی، سخنگوی این شرکت روز چهارشنبه دوم مارچ (۱۱ حوت) به خبرنگاران گفت که با بروز مشکلات تخنیکی در سیستم برق آسیای مرکزی، جریان برق وارداتی اوزبیکستان به این کشور کاهش یافته بود.
او افزود: "مرکز ملی کنترول انرژی افغانستان تلاش میورزد که پس از این، میزان پرچویهای برق به ویژه در کابل کاهش یابد."
این در حالی است که از چند هفته به اینسو، پرچوی برق در کابل و اکثر ولایات این کشور افزایش یافته است.
برخی از باشندگان کابل از ادامه پرچویهای برق در این شهر انتقاد کرده و شرکت برق افغانستان را در این مورد به کوتاهی متهم کرده اند. آنان میگویند که قطع برق و پرچویهای دوامدار، مشکلات زیادی را برای مردم، به ویژه در فصل سرما به بار آورده است.
شرکت برق افغانستان یکی از دلایل عمدۀ افزایش پرچویها در کابل و سایر ولایات این کشور را در هفتههای اخیر، بروز مشکلات تخنیکی در سیستم برق وارداتی اوزبیکستان عنوان کرده است که به گفتۀ سخنگوی آن، در حال حاضر این مشکل برطرف شده است.
افغانستان متکی به برق وارداتی از کشورهای همسایۀ خود است و بر اساس آمار شرکت برق، افغانستان در حال حاضر، حدود ۱۶۰۰ میگاوات برق نیاز دارد که ۷۰ درصد آن را از اوزبیکستان، ترکمنستان، تاجیکستان و ایران وارد کرده و ۳۰ درصد دیگر از منابع داخلی تامین میشود.
این در حالی است که با مسلط شدن طالبان بر افغانستان گزارشهایی به نشر رسید که شرکت برق این کشور، میلیونها دالر از بابت صرفیۀ برق وارداتی اوزبیکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ایران قرضدار است.
بر اساس این گزارشها، همزمان با به قدرت رسیدن طالبان بر این کشور، برخی این کشورها گفته بودند که اگر شرکت برق افغانستان بدهیهای خود را نپردازد، ممکن جریان برق وارداتی به افغانستان قطع شود.