دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد (اوچا) با نشر گزارشی از کسری بودجه برای کمکهای بشری جهت تحت پوشش قراردادن افراد نیازمند در افغانستان اظهار نگرانی کرده است.
ملل متحد در آغاز سال روان میلادی برآورد کرده بود که ۲۴.۴ میلیون نیازمند در افغانستان وجود دارند که برای کمکرسانی به ۲۲.۱ میلیون نفر آنها، به ۴.۱ میلیارد دالر بودجه نیاز است.
اما در گزارش اوچا که روز سه شنبه ۲۵ اکتوبر (سوم عقرب) نشر شد، گفته شده است که تا اکنون تنها در حدود ۳۳ درصد این بودجه تامین شده و کسر ۷۷ درصدی بودجه باقی مانده است.
گزارش گفته است که اولویتهای بودجه فوری زمستانی برای ماههای اکتوبر تا دسمبر سال روان، ۶۱۴ میلیون دالر است و برعلاوۀ این بودجه، ۱۵۴ میلیون دالر دیگر برای برنامهریزیهای اولیه سه ماه اول سال آینده میلادی نیاز است.
اوچا با ابراز نگرانی گفته است که زمان رو به اتمام است و خانوادههای افغان در معرض زمستان دشوار قرار خواهند گرفت، چون ۷۹ درصد نیازمندان در پناهگاههایی که نیاز به تعمیر دارد به سر میبرند؛ ۷۹ درصد هم دسترسی کافی به منابع برای گرم کردن خانههای شان ندارند و ۵۶ درصد خانوادهها نیز لباس زمستانی برای کودکان شان ندارند.
ملل متحد نیازمندان را در مناطق مختلف افغانستان دسته بندی کرده که بر این اساس، ۱۲۲ ساحه در اولویت اصلی، ۲۴۷ ساحه در اولویت متوسط و ۳۲ ساحه نیز با اولویت کمتر مشخص شده است.
آمار اوچا نشان میدهد که فراهم کنندگان کمکهای بشری با حداقل یک نوع کمک بشردوستانه در نیمه اول سال روان میلادی به ۲۲.۹ میلیون نفر رسیدگی کرده اند که حدود ۹۴ درصد از افراد نیازمند را تشکیل میدهد.
گزارش گفته است: "این رقم به صورت مطلق از اهداف سالانه فراتر میرود...انتظار میرود شرایط عدم مصوونیت غذایی حاد و سوتغذیه باقی بماند. نزده میلیون نفر همچنان در بحران یا سطوح اضطراری عدم مصوونیت غذایی به سر میبرند."
به گفتۀ اوچ،ا نیازهای بشردوستانه هنوز به طور گسترده وجود دارد و آسیبپذیری مردم با تهدیدات نوظهور مانند زلزلۀ ویرانگر و سیلهای تابستانی غیرمعمول، دست به دست هم داده و سطح نیازمندیها را بیشتر کرده است.
این ادارۀ ملل متحد تاکید کرده است که عدم سرمایهگذاری در حال حاضر به طور مستقیم منجر به بدترشدن آسیبپذیریها در افغانستان میشود و در مرحله بعدی منجر به سرمایهگذاری پرهزینهتر خواهد شد.