مارتین گریفیتس، معاون منشی عمومی ملل متحد در امور کمکهای بشری میگوید که این سازمان برای تامین نیازهای اولیه مهاجرین افغان که از پاکستان به افغانستان باز میگردند، ۱۰ میلیون دالر اختصاص داده است.
گریفیتس ناوقت روز دوشنبه ۲۰ نومبر (۲۹ عقرب) در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که از اواسط ماه اکتوبر، بیش از ۳۰۰هزار مهاجر افغان از پاکستان به کشور خود بازگشته اند.
او با اشاره به این آمار عودتکنندگان در ادامه نگاشته است: "من ده میلیون دالر از بودجه کمکهای سازمان ملل متحد اختصاص میدهم تا از آنها حمایت حیاتی کرده و نیازهای اولیه بشردوستانه آنها پوشش داده شود".
در همین حال، برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد از جامعه بینالمللی، کشورها و سازمانهای کمککننده خواسته است تا بودجه ۱۶ میلیون دالری را برای کمک به یک میلیون عودتکننده افغان اختصاص دهند.
شاو وی لی، رییس این اداره ملل متحد، در یک پیام ویدیویی در شبکه اجتماعی ایکس گفته است که این پول برای تامین مواد غذایی و کمکهای نقدی برای عودتکنندگان افغان نیاز است.
او افزود که برنامه جهانی غذا در چند هفته گذشته به بیش از ۲۰۰هزار عودتکننده کمکهای غذایی و نقدی ارایه کرده است، اما اکنون با کمبود بودجه مواجه است.
شاو وی لی تاکید کرد: "آنان در زمان بسیار بدی به افغانستان باز میگردند، غذا نیست، منابع کم است و جایی برای رفتن وجود ندارد... آنان با گرسنگی، فقر و آیندهٔ مبهم روبرو اند و به کشوری باز میگردند که یک سوم جمعیت آن نمیدانند وعده بعدی غذایی شان را از کجا به دست بیاورند".
حکومت موقت پاکستان در اوایل ماه اکتوبر اعلام کرد که شهروندان خارجی که بدون مدارک اقامت در آن کشور زیست دارند و اکثراً شهروندان افغانستان اند، باید تا اول نومبر داوطلبانه آن کشور را ترک کنند، در غیر آن، بازداشت شده و به کشورهای شان باز گردانده میشوند.
در این حال، کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان روز سه شنبه ۲۱ نومبر (۳۰ عقرب) با نشر یک پیام ویدیویی در شبکه اجتماعی ایکس گفته است که از اواسط ماه سپتمبر، ۳۲۷هزار مهاجر افغان از پاکستان به کشور خود بازگشته اند.
این اداره ملل متحد گفته است که مهاجرین افغان که به افغانستان باز میگردند با سرنوشت نامعلومی روبرو استند.
کارولین گلوک، رییس دفتر کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان برای افغانستان، گفته است که بسیاری از عودتکنندگان به کارمندان این اداره گفته اند که در پاکستان با آزار و اذیت و تهدید به بازداشت روبرو بودند.
گلوک گفته است: "تعداد زیادی از افغانها برای مصوونیت جان شان افغانستان را ترک کرده بودند. برخی دیگر در پاکستان به دنیا آمدند و تمام زندگی خود را در پاکستان گذراندند. برای اینکه افغانستان به یک بحران شدید بشری درگیر است، آنها با آیندهای نامعلوم روبرو اند و زمستانی سخت نیز در شرف آغاز است".
رییس کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان در افغانستان گفت که بازگشت نباید اجباری باشد و باید داوطلبانه، امن و محترمانه انجام شود.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به رسانههای محلی گفته است که از آغاز روند اخراج مهاجرین افغان از پاکستان، ۴۰۰هزار مهاجر افغان به کشورشان برگشته اند.
پیش از این ملل متحد گفته بود که با اخراج مهاجرین افغان از پاکستان، بحران بشری در افغانستان عمیقتر و شدیدتر خواهد شد.
گروه