لینک های دسترسی

Breaking News

ملل متحد دومین نشست مشورتی را در مورد افغانستان برگزار می‌کند


سازمان ملل متحد می‌گوید که این سازمان در نظر دارد تا دومین نشست مشورتی در مورد افغانستان را برگزار کند.

استفانی ترمبلی، معاون سخنگوی منشی عمومی سازمان ملل متحد، به تازگی گفته است که هنوز زمان دقیق برگزاری این نشست مشورتی مشخص نیست.

به گفتۀ او، هدف این نشست ایجاد اجماع بین‌المللی در مورد یک نقشه راه و بحث در مورد توصیه‌‌های هماهنگ‌کنندۀ مستقل و بازرس ویژۀ این سازمان خواهد بود.

معاون سخنگوی منشی عمومی سازمان ملل متحد تاکید کرد که ماموریت فریدون سینیرلی‌اوغلو نیز تا پایان فبروری تمدید شده است تا از آمادگی‌ها برای نشست نمایندگان و همچنان مشوره‌ها در این خصوص حمایت صورت گیرد.

سازمان ملل متحد در حالی قرار است که دومین نشست مشورتی را در مورد افغانستان برگزار کند که شورای امنیت سازمان ملل متحد به تاریخ ۲۹ دسمبر (هشتم جدی) قطعنامه‌ای را در مورد نحوه و افزایش تعامل با افغانستان و رهبران طالبان و تعیین یک نمایندهٔ ویژه برای افغانستان تصویب کرد.

در قطعنامهٔ امروز، شورای امنیت سازمان ملل متحد از انتونیو گوتیرش، منشی عمومی سازمان ملل متحد خواسته تا نمایندهٔ ویژهٔ را برای ترویج توصیه‌های فریدون سینیرلی به ویژه در مورد جنسیت و حقوق بشر معرفی کند.

این قطعنامه با ۱۳ رای موافق به تصویب شورای امنیت رسید. روسیه و چین به این قطعنامه رای ممتنع دادند.

ساعاتی پس از تصویب این قطعنامه، اتحاد فعالان حقوق بشر با نشر اعلامیه‌ای گفت که تعیین نماینده ویژه منشی عمومی ملل متحد در چارچوب یک میکانیزم و با صلاحیت‌های ارزیابی و اجرایی این سازمان برای افغانستان یک نیاز عاجل و مهم است.

این اتحاد تاکید کرد: "فعالان حقوق بشر درخواست می‌کند که این اقدام، جایگزین هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان باشد. زیر یوناما به هدف کمک به دولت قبلی و به پیشنهاد دولتی قبلی ایجاد گردیده بود، اما افغانستان اکنون فاقد یک دولت مشروع و رسمی است."

با این حال، سخنگوی منشی عمومی سازمان ملل متحد گفت که روزا اوتنبایووا، نماینده ویژه منشی عمومی ملل متحد، به رهبری فعالیت‌های روزانه و مشارکت ماموریت هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، ادامه می‌دهد.

ملل متحد در اوایل ماه می سال گذشته میلادی نیز نشست دو روزه را در مورد افغانستان در عقب در‌های بسته در دوحه، پایتخت قطر، بدون حضور نمایندگان طالبان برگزار کرد.

ملل متحد در آن زمان گفته بود که هدف این نشست "دستیابی به یک تفاهم مشترک جامعه بین‌المللی در مورد چگونگی تعامل با طالبان" است.

حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و دختران، تشکیل حکومت فراگیر، مبارزه با تروریزم و قاچاق مواد مخدر در آن نشست مطرح شده بود.

نمایندگان چین، فرانسه، آلمان،‌هند، اندونیزیا، ایران، جاپان،‌ قزاقستان، قرغیزستان، ناروی، پاکستان، قطر، روسیه، عربستان سعودی، تاجیکستان،‌ترکیه، ترکمنستان، امارات متحدهٔ عرب، بریتانیا، ایالات متحده، اوزبیکستان، اتحادیهٔ اروپا و سازمان همکاری اسلامی در این نشست ملل متحد اشتراک داشتند.

گروه

XS
SM
MD
LG