البانیا در هفتهای که گذشت ایران را متهم به حملهٔ سایبری و اقدام به مختل کردن سیستمهای کمپیوتری دولت آن کشور کرد، اقدامی که موجب شد حکومت البانیا تمام روابط دپلماتیک خود با ایران را متوقف کند و به دپلوماتها و کارمندان ایرانی ۲۴ ساعت وقت دارند تا آن کشور را ترک کنند.
ادرین واتسن، سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات متحده، با نشر اعلامیه ای گفت: "ایالات متحده حملهٔ سایبری ایران بر البانیا، متحد ما در ناتو، را به شدت محکوم میکند" و افزود که ایران باید حسابده قرار گیرد.
وزارت خارجه ایالات متحده نیز با نشر اعلامیه ای در این باره اعلام کرده که واشنگتن از تمامی ابزارهای مناسب برای مقابله با حملات سایبری علیه ایالات متحده و متحدانش استفاده میکند.
در اعلامیهٔ وزارت مالیهٔ ایالات متحده همچنین آمده است که وزارت اطلاعات ایران زیر رهبری اسماعیل خطیب از چندین شبکهٔ حملات سایبری حمایت می کند که علاوه بر فعالیت های جاسوسی سایبری، حملات سایبری را نیز انجام می دهند.
این افراد علاوه بر انجام اقدامات سایبری مخرب علیه وبسایتهای دولت البانا، مسوول افشای اسناد حاوی اطلاعات درباره دولت و مردم البانیا نیز استند.
اوایل سال جاری میلادی، ایالات متحده گروه سایبری موسوم به آب گلآلود (Muddy Water)را به عنوان بخشی از وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران که از سال ٢٠١٨ کارزارهای سایبری گستردهای را برای این وزارتخانه انجام داده است، شناسایی کرد.
گروه سایبری موسوم به آب گلآلود در نومبر ٢٠٢١ حملات سایبری را علیه سازمانهای دولتی ترکیه انجام نیز انجام داده بود.
پیامدهای تحریم
در اعلامیهٔ وزارت مالیهٔ ایالات متحده آمده است که در نتیجه تحریمهای روز جمعه، تمامی داراییها و منافع تحریمشدگان که در حوزه اختیارات قضایی ایالات متحده باشند، مسدود میشوند و شهروندان امریکا از انجام معامله با افراد و نهادهای تحریمشده، منع میشوند.
علاوه بر این، تمامی نهادهایی که مالکیت حداقل ۵۰ درصدشان با افراد و نهادهای تحریمشده تعلق داشته باشد نیز مسدود میشوند.
شهروندان غیرامریکایی که معاملات خاصی با افراد تحریمشده انجام دهند، خود در معرض تحریم قرار خواهند گرفت. هر نهاد مالی خارجی نیز که آگاهانه معاملات پولی با افراد و نهادهای تحریمشده انجام دهد یا آن را تسهیل کند، آنان نیز تحت تحریم ایالات متحده قرار خواهند گرفت.