لینک های دسترسی

Breaking News

امریکا: بر طالبان فشار می‌آوریم که به تعهدات خود در قبال حقوق‌ بشر پابند باشند


وزارت خارجۀ ایالات متحده می‌گوید که امریکا بر طالبان فشار وارد خواهد کرد تا این گروه به تعهدات‌‌اش در قبال حقوق بشر پابند باشد و به حقوق زنان و دختران افغان به ویژه حق آموزش آنان احترام بگذارد.

این وزارت ناوقت روز پنجشنبه ۳۱ مارچ (۱۱ حمل) با نشر بیانیه‌ای هشدار داده است که اگر طالبان در این زمنیه پاسخگو نباشند، ادامۀ این وضعیت، به رشد اقتصادی افغانستان، جاه‌طلبی طالبان برای تعامل با جهان و مردم این کشور آسیب خواهد رساند.

طالبان با مسلط بر افغانستان، محدویت‌های زیادی بر زنان و دختران در این کشور وضع کرده و برخی از نهادهای مدافع حقوق بشر این گروه را به نقض گستردۀ حقوق بشر متهم کرده اند.

در تازه‌ترین مورد، این گروه برخلاف تعهدات‌اش در روز نخست سال تعلیمی جدید، یک بار دیگر اعلام کرد که مکاتب متوسطه و لیسهٔ دختران برای مدت نامعلوم مسدود باقی خواهد ماند.

پس از آن، مقام‌های طالبان محدویت‌های را بر سفر زنان "بدون محرم" وضع کرده و آنان به شرکت‌های هوایی افغانستان دستور دادند که از سفر زنان بدون محرم شرعی به بیرون از این کشور جلوگیری کنند.

همچنین وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت این گروه محدویت‌های جدید را برای رفتن زنان و مردان به پارک‌های تفریحی وضع کرد و گفت که پس از این، مردان و زنان همزمان نمی‌توانند به پارک‌های تفریحی بروند.

ادامۀ کمک به مردم افغانستان

وزارت خارجۀ ایالات متحده از ادامۀ کمک‌های مالی برای رسیدگی به بحران بشری در افغانستان خبر داده و تعهد کرده است که ۲۰۴ میلیون دالر دیگر به مردم این کشور کمک خواهد کرد.

این وزارت اضافه کرده که با این بستۀ مالی جدید، از ماه اگست ۲۰۲۱ میلادی تا کنون، امریکا ۷۲۰ میلیون دالر به مردم این کشور کمک کرده است.

به گفتۀ این وزارت، این کمک‌های بشری از طریق سازمان‌های غیردولتی، به ویژه کمینشری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، صندوق وجهی ملل متحد برای اطفال، سازمان بین‌المللی مهاجرت و صندوق جمعیت ملل متحد به مصرف خواهد رسید.

این در حالی است که کشورهای کمک‌کننده روز گذشته در یک کنفرانس بین‌المللی مجازی، که به میزبانی ملل متحد و قطر به منظور جمع آوری کمک‌های بشردوستانه برای افغانستان برگزار شده بود، ۲.۴ میلیارد دالر برای سال ۲۰۲۲ تعهد کردند.

در این کنفرانس نمایندگان ۴۱ کشور و سازمان بین‌المللی حضور داشتند.

افزون بر ایالات متحده، بریتانیا و اتحادیه اروپا متعهد به کمک مالی شدند، اما همراه با ترکیه و دیگران نگرانی خود را در مورد محدودیت‌های فزاینده توسط طالبان ابراز کردند.

لیندا تامس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در ملل متحد، گفت: "این کمک‌های بشردوستانه، مانند همه کمک‌های ایالات متحده، مستقیماً به سازمان‌های غیردولتی و ملل متحد خواهد رسید. طالبان کمک‌های مالی بشردوستانه ما را کنترول نخواهد کرد."

ملل متحد گفته است که در حدود ۲۳ میلیون شهروند افغانستان گرسنگی حاد را تجربه می‌کنند و ۹۵ در صد مردم این کشور غذای کافی برای خوردن ندارند. این سازمان همچنین گفته است که ۱۰ میلیون کودک افغان برای زنده ماندن به کمک‌های فوری نیاز دارند.

XS
SM
MD
LG