باران شدید در ساحات ساحلی هند و پاکستان با بحیرۀ عرب که منجر به جاری شدن سیلاب در شهرهای ساحلی دو کشور شده است، سبب مرگ دهها نفر شده و هزاران باشندۀ این دو کشور را مجبور به ترک خانههای شان کرده است.
مقامهای ادارۀ هواشناسی هند و پاکستان پیشبینی کرده اند که بارندگی در ساعات آینده تشدید شده و تا روز جمعه طوفان شدید این ساحات را زیر خواهد گرفت.
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که در ایالت گجرات هند، در اثر جاری شدن سیلاب جادهها را آب فرا گرفته و به گفتۀ مقامهای ایالتی کم از کم ۲۸ نفر در اثر رویدادهای مرتبط با باران و سیلاب جان باخته اند.
از روز یکشنبه به اینسو بیش از ۱۸هزار نفر از ساحات نزدیک ساحل در گجرات تخلیه شده و به گفتۀ مقامهای ایالتی، نیروهای اردو در تلاشهای نجات دخیل شده اند.
بارندگی شدید، سیلاب و طوفان زیربناهای شهرهای ساحلی را تهدید میکند، به ویژه شهر جمناگر که بزرگترین پالایشگاه نفت جهان در آن قرار دارد. شهر وادینار در مجاورت جمناگر نیز چندین پالایشگاه بزرگ نفت را در خود دارد.
مقامهای ایالتی گفته اند که تا کنون بارندگی و سیلاب فعالیت این پالایشگاهها را مختل نکرده است.
در پاکستان، مقامهای ادارۀ هواشناسی به ماهیگیران هشدار داده اند تا از ماهیگیری در بحیرۀ عرب تا روز شنبه پرهیز کنند.
بارندگی شدید سبب جاری شدن سیلاب در شهر بندری و ساحلی کراچی شده و منجر به آبگرفتگی جادهها و قطع جریان برق شده است.
مقامهای ادارۀ هواشناسی پاکستان همچنین هشدار داده اند که در روزهای آینده دو ساحه در ایالت جنوبی سند شاهد بارندگی و طوفان شدید خواهد بود.
پاکستان در سال ۲۰۲۲ شاهد سیلابهای مرگبار بود که منجر به مرگ بیش از ۱۷۰۰ نفر شده و ۳۳ میلیون جمعیت آن کشور را متاثر کرد. حکومت پاکستان در آن زمان گفته بود که این سیلاب بیش از ۳۰ میلیارد دالر به اقتصاد آن کشور صدمه رسانده است.
گروه