مقامها در جمهوری دموکراتیک کانگو گفته اند که آمار مرگ و میر ناشی از سیلابها و لغزش زمین که در پی بارندگی شدید در آن کشور به وقوع پیوست، به ۴۰۰ نفر نزدیک شده است.
توماس بکینگا، مقام مسوول کالیهی، ساحهای که بیشترین آسیب ناشی از سیلاب و لغزش زمین را دیده است، روز یکشنبه هفتم می (۱۷ ثور) گفت که تا کنون ۳۹۴ جسد پیدا شده است. او گفت که از روز پنجشنبه به اینسو هر لحظه یک جسد پیدا شده و مردم آن را دفن میکنند.
بارندگی شدید در منطقهٔ کالیهی ولایت کیفو در جنوب کانگو هفتهٔ گذشته آغاز شد و منجر به آبخیزی دریاها و جاری شدن سیلاب شد. سیلابها در روستاهای بوشوشو و نیاموکوبی منجر به لغزش زمین و تلفات سنگین انسانی شد.
بکینگا گفت که سیلاب روستای نیاموکوبی را روز پنجشنبه زمانی زیر گرفت که مردم برای خرید و فروش به پنجشنبه بازار رفته بودند. چندین روستای دیگر نیز قسماً ویران شده اند.
جنتیلی داجیجیمانا، زن ۲۷ سالهٔ کانگویی که از جنگ میان گروههای شورشی از روستای خود فرار کرده و به نیاموکوبی پناه برده بود، اکنون همه چیزاش را از دست رفته میپندارد.
او به خبرگزاری فرانسپرس گفت که والدین، دو فرزند و دو خواهرش را از دست داده و شوهرش نیز زخمی شده و در شفاخانه بستری است. او گفت: "دیگر خانوادهای و مزرعهای ندارم. اکنون باید برای خوابیدن سرپناهی بیابم."
خانهها، بازار، دو مکتب، یک کلینیک صحی، یک سالون گردهماییهای محلی و یک انبار بزرگ موجود در روستای نیاموکوبی زیر گل و لای شده است.
راجر باهاوو باشندهٔ یکی از روستاهای آسیب دیده از سیلاب گفت که از خانوادهٔ ۱۱ نفری او تنها دو نفر زنده مانده است.
آیزک هابامونگو، یکی از مسوولین کمیته صلیب سرخ، گفت که هیچ منابع پولی برای پیشبرد تلاشهای نجات و بازسازی و احیای مجدد وجود ندارد. او گفت که امدادرسانان، کسی با بیل و کسانیهم با دست گل و لای را حفر میکنند تا اجساد را بیرون کنند.
حکومت کانگو به خاطر این فاجعهٔ طبیعی روز دوشنبه را ماتم ملی اعلام کرده و دستور داده است که پرچمهای آن کشور به حالت نیمه افراشته درآید.
حکومت مرکزی کانگو وعده سپرده است که برای رسیدگی به این وضعیت، تیمهای امدادرسان را به ساحه اعزام میکند.
توماس بکینگا گفت که یک کشتی حامل لوبیا، آراد و دیگر اقلام غذایی، خیمه و دوا به ساحهٔ آسیبدیده رسیده است.
سازمان داکتران بدون مرز گفته است که تیمهای کمک رسانی اضطراری را روز شنبه به ساحه اعزام کرده است.
هفتهٔ گذشته جاری شدن سیلاب در رواندا، همسایهٔکانگو، نیز منجر به مرگ ۱۳۱ نفر شد و هزاران خانه را ویران کرد.
انتونیو گوتیرش، منشی عمومی سازمان ملل متحد، ضمن ابراز تسلیت به قربانیان "سیلابهای فاجعهبار" در رواندا و کانگو گفت: "این مثال دیگری از تغییر سریع اقلیم و تاثیر فاجعه بار آن در کشورهایی است که هیچ نقشی در گرم شدن زمین نداشتند."
کارشناسان میگویند که به دلیل تغییرات سریع اقلیمی و گرم شدن جو زمین، رویدادهای وخیم و مرگبار جوی در اکثر بخشهای کرهٔ زمین به وقوع میپیوندد.
کانگو یکی از فقیرترین کشورهای جهان است که از سالها به اینسو دستخوش ناآرامی و جنگ بوده و فساد گستردهٔ اداری نیز بر مشقت مردم آن کشور افزوده است.