لینک های دسترسی

Breaking News

امریکا تاخیر ۲۵۵ میلیون دالر کمک به پاکستان را بررسی می کند


حکومت ایالات متحده در نظر دارد تا پرداخت ۲۵۵ میلیون دالر کمک را برای پاکستان به تعویق بی اندازد.

روز نامۀ نیویارک تایمز گزارش می دهد زمانیکه در اکتوبر ۲۰۱۷، قوای پاکستان یک زوج کانادایی و امریکایی را از نزد تندروان نجات دادند، آنان یکی از ربایندگان را که مربوط شبکۀ حقانی بود، نیز توقیف کردند.

کیتلان کولمن، زن ۳۱ سالۀ امریکایی یکجا با همسرش، جاشوا بویل، در اکتوبر ۲۰۱۲ در افغانستان اختطاف شده بودند. آنان پنج سال در اسارت طالبان مرتبط با شبکۀ حقانی قرار داشتند و در ۱۲ اکتوبر ۲۰۱۷ آن زوج همراه با سه کودک شان توسط نیرو های پاکستانی آزاد گردیدند..

مقامات پاکستان از توقیف عضو شبکۀ حقانی در آن زمان به رسانه های چیزی بیان نکردند، اما مقامات امریکایی از توقیف عضو شبکۀ حقانی واقف شدند و فکر کردند که توقیف وی ممکن موجب رهایی حد اقل یک شهروند دیگر امریکایی از نزد تندروان حقانی شود.

به صورت مشخص معلوم نیست که ایالات متحده چگونه در مورد دستگیری تندرو شبکه حقانی آگاه شد، اما به نوشته نیویارک تایمز، طیاره های بدون سرنشین امریکایی ربایندگان را تحت نظارت داشت.

روی همین دلیل، به نوشتۀ نیویارک تایمز، مقامات امریکایی از مقامات پاکستانی خواستند به فرد توقیف شده دسترسی پیدا کنند، درخواست که مقامات پاکستانی آن را رد کردند.

پس از رد تقاضای امریکاحال ادارۀ دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، به صورت جدی در حال بررسی عدم پرداخت ۲۵۵ میلیون دالر کمک به پاکستان است، کمک که پرداخت آن از قبل به تاخیر انداخته شده بود.

روزنامۀ نیویارک تایمز به نقل از مقامات امریکایی نوشته است که اقدام ایالات متحده نشانۀ از نارضایتی واشنگتن از اسلام آباد در مبارزه بر ضد گروه های دهشت افگنی است که در قلمرو پاکستان فعالیت دارند.

از آغاز ۲۰۰۲ میلادی، ایالات متحده تا حال بیش از ۳۳ میلیارد دالر کمک مالی به پاکستان فراهم کرده است.

با وجود کمک بیش از ۳۳ میلیارد دالر امریکا برای پاکستان، کمک های مالی واشنگتن برای اسلام آباد در سال های اخیر کاهش یافته است
با وجود کمک بیش از ۳۳ میلیارد دالر امریکا برای پاکستان، کمک های مالی واشنگتن برای اسلام آباد در سال های اخیر کاهش یافته است

مقامات ارشد ایالات متحده در ماه دسمبر در مورد کمک ۲۵۵ میلیون دالری امریکا برای پاکستان با هم بحث کرده و تصمیم نهایی در این مورد ممکن در هفته های آینده گرفته شود.

مقامات امریکایی که نخواستند نام های شان ذکر شود، به نیویارک تایمز گفته اند که موضوع کمک برای پاکستان یک "مسلۀ حساس" است و در مورد جزئیات که پاکستان چی کاری کند تا به کمک های امریکا دست یابد، چیزی بیان نکردند.

قبل بر این، پنتاگون یا وزارت دفاع ایالات متحده در ماه جولای ۲۰۱۷ اعلام کرد که بازپرداخت ۵۰ میلیون دالر کمک به پاکستان را به تاخیر خواهد انداخت، زیرا آن کشور "اقدامات کافی" در برابر شبکۀ حقانی انجام نداده است.

نیویارک تایمز به نقل از یک مقام وزارت خارجۀ امریکا نوشته است که کمک های آیندۀ ایالات متحده برای پاکستان، متکی به اقدامات پاکستان در مبارزه با تندروان و گروه های دهشت افگن مستقر در خاک پاکستان خواهد بود.

مقامات پاکستان تا حال در مورد دستگیری عضو شبکۀ حقانی و تاخیر احتمالی کمک ۲۵۵ میلیون دالر امریکا چیزی بیان نکرده اند.

زمانیکه زوج امریکایی و کانادایی از اسارات آزاد شدند، رئیس جمهور ترمپ رهایی آنان را "لحظه مثبت" در روابط دو کشور عنوان کرد.

اما پس از آگاهی از دستگیری یک عضو شبکۀ حقانی، مقامات امریکایی تلاش کردند تا در مورد کیفن گینگ، استاد در پوهنتون امریکایی مستقر در کابل، نیز آگاهی یابند. آقای گینگ همراه با تیموتی ویکس، یک شهروند آسترالیایی، در آگست ۲۰۱۶ در شهر کابل اختطاف شد.

در سال ۲۰۱۴ نیز پال اووربای، یک شهروند دیگر امریکایی در افغانستان ناپدید شد. آقای اووبای تلاش می کرد تا با رهبر شبکۀ حقانی، مصاحبه کند.

روابط میان واشنگتن و اسلام آباد در سال های اخیر متشنج بوده است. مقامات ایالات متحده ادعا کرده اند که پاکستان اقدام لازم کافی را در برابر گروه های تندرو و دهشت افگنی که در قلمرو آن کشور فعالیت دارند، انجام نمی دهد.

رئیس جمهور ترمپ که در ماه آگست ۲۰۱۷ استراتیژی ایالات متحده را برای افغانستان و جنوب آسیا اعلام کرد، از نحوۀ برخورد پاکستان در برابر گروه های دهشت افگن انتقاد کرد و بر اسلام آباد فشار وارد کرد تا در برابر آن گروه ها مبارزه جدی کند.

اما مقامات پاکستانی گفته اند که آنان در برابر همه گروه های تندرو و دهشت افگنی مبارزه موثر انجام داده اند.

XS
SM
MD
LG