امدادرسانان ۳۴ ساعت پس از زلزلۀ قوی در ترکیه که منجر به مرگ کم از کم ۵۸ نفر و زخمی شدن بیش از ۹۰۰ نفر دیگر شد، یک مرد ۷۰ ساله را زنده از زیر آوار بیرون کشیدند.
این مرد سالمند ترک که احمد چتیم نام دارد، نیمه شب گذشته از زیر آوار بیرون کشیده شد و اکنون در شفاخانه بستری است. وزیر صحت ترکیه که به دیدار او به شفاخانه رفته بود، از قول وی در یک پیام تویتر نگاشته است "هرگز امید خود را از دست ندادم".
حدود ۶۴۰۰ کارمند نجات از روز جمعه به اینسو سرگرم جستجوی کسانی اند که در اثر فروریختن ساختمانها در شهر ازمیر، سومین شهر بزرگ ترکیه، تا کنون زیر آوار گیر مانده اند.
این زلزله در جزیرۀ ساموس یونان نیز سبب مرگ دو نوجوان، زخمی شدن کم از کم ۱۹ نفر و وارد کردن خسارات به ساختمانها و زیربناها شده است.
مرکز سروی جیولوژی ایالات متحده شدت این زلزله را که از استانبول گرفته تا شهر آتن، پایتخت يونان را تکان داده است هفت درجه به مقیاس ریکتر و ادارۀ حالت اضطرار ترکیه آن را ۶.۶ ریکتر خوانده است.
فواد اوکتای، معاون رییس جمهور ترکیه گفته است که ۲۶ ساختمانی که در اثر این زلزله به شدت آسیب دیده است، ویران خواهند شد.
فروریختن بناهای کهنه و قدیمی یا ساختمانهای جدیدی که به گونۀ غیرقانونی و بدون درنظرداشت معیارهای انجنیری بنا شده است، همواره سبب تلفات بلندتر در ترکیه شده است.
خبرگزاری اسوشیتدپرس گزارش داده است که شهرداری ازمیر در یکی از ساختمانهای ویران شده در اثر زلزلۀ اخیر در آن شهر که بیشتر تلفات را سبب شده است، در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۸ از موجود فرسایش و پوسیدگی هشدار داده بود.
رسانههای ترکیه همچنین گزارش داده اند که یکی دیگر از ساختمانهای ویران شده در اثر زلزلۀ اخیر که در سال ۱۹۹۳ اعمار شده بود، به دلیل نداشتن تهداب قوی و استفاده از کانکریت بی کیفیت، معروض به خطر فروریختن بوده است.
وزارت عدلیۀ ترکیه گفته است که تحقیقات در مورد چندین ساختمان ویران شده آغاز شده و در صورت تشخیص هر نوع سهل انگاری، عاملان آن پیگرد خواهند شد.
ترکیه از نظر جغرافیایی در منطقهای قرار دارد که معروض با زلزله است. در سال ۱۹۹۹ دو زلزلۀ نیرومند در آن کشور سبب مرگ کم و بیش ۱۸ هزار نفر شد. در سال ۲۰۱۱ نیز وقوع زلزله در شهر وان ترکیه سبب مرگ بیش از ۵۰۰ نفر شد.