مراسم تدفین دو خبرنگار افغان که در حملۀ شام گذشته در کابل جان باختند، امروز در کابل برگزار شد.
بر اساس آمار رسمی حکومت افغانستان، در حملۀ پیاپی انتحاری و انفجار موتر بمگذاریشده شام گذشته در قلعۀ ناظر ناحیۀ ششم کابل، ۲۶ تن کشته و ۹۱ تن دیگر زخمی شدند.
دو خبرنگار افغان نیز در این رویداد جان باختند و شش تن دیگر زخمی شدند. امروز پنجشنبه (۱۵ سنبله) پیکرهای این دو خبرنگار در ولسوالی پغمان و یکهتوت شهر کابل به خاک سپرده شدند.
حملۀ نخست که انتحاری بود، حوالی ساعت شش شام چهارشنبه در یک ورزشگاه پهلوانی موسوم به "میوند" در قلعۀ ناظر از مربوطات حوزۀ ششم امنیتی کابل به وقوع پیوست، زمانی که خبرنگاران برای پوشش این رویداد به ساحه رفتند، درست یک ساعت بعد، موتر بمگذاری شده منفجر شد که تلفات خبرنگاران را در پی داشت.
واکنشها
محمداشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان، که در سیمینار بینالمللی ابوریحان بیرونی، صحبت میکرد، ضمن نکوهش این حمله گفت که "دشمنان" با این گونه "جنایت و وحشت" به اهداف شان نمیرسند.
او گفت که به وزارت صحت برای رسیدگی عاجل به قربانیان این حمله و به نهادهای امنیتی به تدابیر بیشتر امنیتی دستور داده است.
سازمان گزارشگران بدون مرز (RSF) در پی کشتهشدن دو خبرنگار افغان در حملۀ شام چهارشنبه در کابل، بر مصؤونیت خبرنگاران تأکید کرده است.
این سازمان در اعلامیهای گفته است که در حملههای پیاپی انتحاری و انفجار موتر بمگذاری شدۀ شام چهارشنبه در غرب کابل، دو خبرنگار افغان کشته و شش تن دیگر زخمی شده اند.
سازمان گزارشگران بدون مرز، گفته است که با کشتهشدن این دو خبرنگار، آمار خبرنگاران کشتهشده در سال روان میلادی، به ۱۳ تن رسیده است.
بر بنیاد معلومات نهادهای مدافع خبرنگاران، صمیم فرامرز، گزارشگر و رامز احمدی، تصویربردار تلویزیون خصوصی "طلوعنیوز" کشته، سه خبرنگار تلویزیون خصوصی "خورشید"، یک خبرنگار تلویزیون میوند، یک خبرنگار تلویزیون خصوصی "یک" و تصویربردار اسوشیتدپرس، در حملۀ دوم که ناشی از انفجار موتر بمگذاری شده بود، زخمی شدند.
رضا معینی، مسؤول ایران و افغانستان در سازمان گزارشگران بدون مرز گفته است: "۱۳ خبرنگار در کمتر از پنج ماه کشته شده اند که بهای سنگنین رسانههای افغانستان برای انجام وظیفه مسلکی اطلاعرسانی علیرغم ناامنی است".
به گفتۀ آقای معینی، با آنکه سازمان گزارشگران بدون مرز، تلاش دولت افغانستان را در حمایت از خبرنگاران درک میکند؛ اما لازم است که مقامات تلاشهای خود را برای ایمنی و آموزش رسانهها پیگیری کنند.
این رویداد، دومین واقعۀ خونین برای خبرنگاران افغان در سال روان رقم خورد. قبل از این به تاریخ دهم ثور، در دو حملۀ انتحاری و انفجاری در شش درک کابل، ۹ خبرنگار کشته و شش تن دیگر زخمی شده بودند.
دفتر هیأت سازمان ملل متحد (یوناما) نیز حملۀ شام گذشته را در کابل نکوهش کرده است.
تدامیچی یاماموتو، رئیس یوناما در اعلامیهای گفته است: "این اقدام اخیر تروریستی که شهروندان عادی کابل را با امدادرسانان نخست و روزنامهنگاران، هدف قرار داد، به شدت تکاندهنده است".
یوناما، تقاضا کرده است که عاملان حملات مسلسل و سیستماتیک علیۀ اقلیت مسلمانان شیعهمذهب در افغانستان، در قبال جرایم شان به عدالت کشانده شوند.