لینک های دسترسی

Breaking News

ملل متحد به طالبان: حکومت فراگیر ایجاد کنید و حقوق افغان‌ها را تامین کنید


روزمری دی‌کارلو
روزمری دی‌کارلو

رییس سیاسی سازمان ملل متحد از طالبان خواست تا حکومت فراگیر ایجاد کرده، بر تعهدات حقوق بشری شان عمل کرده و در سرکوب تروریزم همکاری کنند.

روزمری دی کارلو روز پنجشنبه نهم دسمبر (۱۸ قوس‌) در پایان سفر سه روزه‌اش از افغانستان گفت که با طیفی وسیعی از مردم از جمله مقامات ارشد طالبان گفتگوهای "واضح و موثر" داشت.

استیفن دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد گفت که خانم دی‌کارلو در جریان ملاقات با امیرخان متقی، وزیر خارجهٔ طالبان و مولوی عبدالکبیر، معاون رییس الوزرای طالبان "براهمیت اینکه تمام افغان‌ها، اعم از مردان، زنان، جوانان، گروه‌های مذهبی و قومی و اقلیت‌ها بتوانند در حکومت و زندگی عامه مشارکت کنند، تاکید کرد."

خانم دی کارلو در بیانیه‎‌ای گفت که نگرانی جدی در مورد وضعیت زنان و دختران در افغانستان وجود دارد.

او افزود: " در جریان دیدارم دوباره شنیدم که زنان و دختران افغانستان می‌خواهند بدون تبعیض به مکتب بروند، کار کنند و در زندگی عامه حصه بگیرند. پیشرفت هایی که در این زمینه حاصل شده است نباید از بین برده شود."

این در حالی است که هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز با نشر اعلامیهٔ به مناسبت روز بین‌المللی حقوق‌بشر که همه ساله به تاریخ، ۱۰ دسمبر تجلیل می‌شود، از گروه طالبان خواست تا از حقوق برابر همۀ شهروندان این کشور حمایت کند.

در این اعلامیه از دیبرا لاینز، نماینده ویژهٔ سرمنشی ملل متحد برای افغانستان نقل شده که گفته است: "اصول برابری و عدم تبعیض مهم‌ترین مزایای حقوق‌بشر برای همه‌گان است. ما از طالبان می‌خواهیم این اصل را به یک واقعیت روزمره در افغانستان مبدل سازند."

فعالان حقوق زن در کابل در اوایل ماه جاری گفتند که فرمان اخیر طالبان مبنی بر ممنوعیت ازدواج اجباری برای رسیدگی به موضوع حقوق زن کافی نیست و آن‌ها به مبارزه برای حقوق خود در تحصیل، اشتغال و مشارکت در امور سیاسی و اجتماعی ادامه خواهند داد.

طالبان در ابتدا وعده دولت همه شمول و رعایت حقوق زنان و اقلیت‌ها را دادند، اما اقدامات اخیرشان از جمله محدودیت تعلیم و کار دختران و زنان و کابینهٔ کاملاً مردانه، جامعه جهانی را با ناامیدی مواجه ساخته است.

خانم دی‌کارلو در جریان سفراش با شخصیت های سیاسی، رهبران زن، اعضای جامعه مدنی و دپلوماتیک نیز دیدار کرد و تاکید کرد که ملل متحد در افغانستان، جاییکه ناآرامی‌های سیاسی سبب وضعیت وخیم بشری شده است، باقی مانده و کمک های خود را ادامه خواهد داد.

او گفت: "سازمان ملل متحد از سال ۱۹۴۹ در افغانستان حضور دارد و همانطور که بحران اخیر نشان داده شد، ما قصد نداریم مردم افغانستان را رها کنیم."

XS
SM
MD
LG