لینک های دسترسی

Breaking News

برفباری در افغانستان مانع رسانیدن کمک‌ها می‌شود - ملل متحد


دفتر هماهنگی کمک‌های بشری سازمان ملل متحد در افغانستان (اوچا) می‌گوید که ادامۀ برفباری‌های سنگین در بخش‌های این کشور، بر روند رسانیدن کمک‌های بشری به نیازمندان تاثیر می‌گذارد.

این اداره روز دوشنبه ۱۷ جنوری (۲۷ جدی) گفت که از مدتی به اینسو، بسیاری از مسیرهای ولایات و ولسوالی‌ها به دلیل برفباری‌های سنگین مسدود اند.

ملل متحد گفته است که با بسته‌شدن مسیرهای عمومی و راه‌های مواصلاتی، کارمندان سازمان‌های بین‌المللی در هفته‌های اخیر، نتوانسته اند کمک‌های بشری را به نیازمندان برسانند.

این سازمان از بسته‌شدن بسیاری از مسیر ولسوالی‌های غور، بدخشان، غزنی، بامیان و برخی ولایات دیگر نام برده است.

دفتر هماهنگی کمک‌های بشری سازمان ملل متحد همچنین گفته است که در دو هفتهٔ اخیر، تنها شاهراه و راه‌های مواصلاتی ولایات خوست و پکتیا به روی ترافیک باز بوده اند.

این در حالی است که از روز گذشته به اینسو، بار دیگر برفباری‌های شدید و باران در دست‌کم ۱۷ ولایت این کشور آغاز شده و ریاست هواشناسی افغانستان از احتمال سرازیر شدن سیلاب‌ها در این ولایات هشدار داده است.

این ریاست گفته است که ولایات، هرات، فراه، نیمروز، هلمند، قندهار، بادغیس، فاریاب، جوزجان، سرپل، غور، ارزگان، دایکندی، بامیان، زابل، غزنی، میدان وردگ و بدخشان، به شمول سالنگ‌ها شاهد برفباری خواهند بود.

همچنین وزارت فواید عامۀ افغانستان می‌گوید که به دلیل برفباری‌های سنگین، شاهراه بامیان – کابل و غور – کابل به روی ترافیک مسدود شده و تلاش‌ها برای بازگشایی آن جریان دارد.

ملل متحد در حالی از مسدود بودن شاهراه‌ها به دلیل برفباری‌های سنگین و عدم رسیدگی به نیازمندان در نقاط دور دست این کشور ابراز نگرانی کرده است که بر اساس تخمین این سازمان، اگر کمک‌های آنی به نیازمندان افغان فراهم نشود، حدود ۹۷ درصد جمعیت افغانستان از وضعیت موجود بشری در کشورشان متاثر خواهند شد.

این در حالی است که ادارات سازمان ملل متحد به تاریخ ۱۱ جنوری (۲۱ جدی) خواهان ۴.۴ میلیارد دالر کمک‌های بشری برای نیازمندات در افغانستان در سال ۲۰۲۲ میلادی شدند.

این ادارات گفته اند که با مسلط شدن مجدد طالبان بر افغانستان و خروج کامل قوای بین المللی از آن کشور که قطع کمک‌های جامعهٔ بین‌المللی را به دنبال داشت، فراهم‌آوری این کمک‌ها برای رسیدگی به بحران بشری در افغانستان ضروری است.

این تقاضای کمک مالی ملل متحد که نزدیک به ۲۵ در صد عاید ناخالص افغانستان را تشکیل می‌دهد، بزرگترین درخواست کمک مالی برای یک کشور است.

ملل متحد همچنین گفته است این رقم کمک مالی که برای سال ۲۰۲۲ درخواست شده است، سه برابر کمک‌های بشری است که در سال ۲۰۲۱ برای حکومت قبلی افغانستان صورت گرفته بود.

XS
SM
MD
LG