ملل متحد هشدار داده است که بحران روز افزون مواد غذایی در جهان سالها دوام خواهد یافت، مگر این که در این راستا اقدام صورت گیرد.
این در حالی است که بانک جهانی ۱۲ میلیارد بودجهٔ اضافی را برای کاهش "تاثیرات ویرانگر" این مشکل اعلام کرد. با این اقدام بانک جهانی، بودجه برای مبارزه با بحران غذایی در ۱۵ ماه آینده به ۳۰ میلیارد دالر خواهد رسید.
این بودجه تولید مواد غذایی و کودکیمیایی را تقویت، تجارت بیشتر را تسهیل و خانوادهها و تولیدکنندگان آسیبپذیر را حمایت خواهد کرد.
عدم مصوونیت غذایی به دلیل گرما، همهگیری کروناویروس و تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین اوج گرفته است. حملهٔ روسیه بر اوکراین همچنان سبب کمبود غلهجات و کودکیمیایی شده است.
انتونیو گوتیرش، منشی عمومی ملل متحد در نشستی در مورد امنیت غذایی جهان گفت که جنگ دهها میلیون نفر را به پرتگاه ناامنی غذایی میراند.
منشی عمومی ملل متحد گفت که سوتغذیه، گرسنگی عمومی و قحطی در پی این بحران افزایش خواهد یافت. آقای گوتیرش از روسیه خواست به اوکراین اجازه صدور غلهجات را بدهد.
روسیه و اوکراین به تنهایی ۳۰ درصد نیازمندی گندم جهان را تامین میکنند، که تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین در کم و بیش سه ماه گذشته، صادرات غله جات را از اوکراین به شدت مختل کرده و سبب افزایش نرخ مواد غذایی و نفت شده است.
پیش از جنگ، اوکراین ماهانه از طریق بنادرش ۴.۵ میلیون تن محصولات زراعتی را صادر میکرد که ۱۲ در صد گندم جهان در آن شامل بود.
کشتیهای جنگی روسیه دسترسی به اکثر بنادر اوکراین را قطع کرده و این کشور تلاش کرده است از مسیرهای مزدحم زمینی محصولاتش را صادر کند که کمتر موثر بوده است.
منشی ملل متحد گفت که برای حل بحران غذایی چارهٔ دیگری جز احیای مجدد تولیدات غذایی اوکراین وجود ندارد و روسیه باید اجازه دهد که غلهجات ذخیره شده در بنادر اوکراین به گونهٔ مصوون و امن صادر شود.
انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحده که ریاست این نشست را بر عهده داشت مسکو را مسوول این بحران خواند.
آقای بلینکن در یک تویت نگاشته است: "رییس جمهور پوتین مانع صدور غله جات و مواد غذایی اوکراین شده است. ما به گونهٔ متداوم برای ایجاد یک سیستم غذایی انعطافپذیر، پایدار و همهشمول با متحدین و شرکای خود کار میکنیم تا امنیت غذایی را در جهان بهبود بخشیم."
منشی عمومی ملل متحد همچنان گفت که مواد غذایی و کودکیمیایی روسیه باید دسترسی کامل به بازارهای جهانی داشته باشد.
ملل متحد گفته است که در مدت دو سال گذشته، شمار افرادی که با ناامنی و عدم مصوونیت غذایی مواجه اند از ۱۳۵ میلیون به ۲۷۶ میلیون نفر افزایش یافته است.