لینک های دسترسی

Breaking News

ملل متحد: عراق در حال مبدل شدن به مجرای منطقه‌ای مواد مخدر است


عکس آرشیف از یک محمولۀ بزرگ تابلیت‌های کپتاگون که در سوریه تولید و به بیرون از آن کشور قاچاق شده است.
عکس آرشیف از یک محمولۀ بزرگ تابلیت‌های کپتاگون که در سوریه تولید و به بیرون از آن کشور قاچاق شده است.

ادارهٔ مبارزه با مواد مخدر و جرایم ملل متحد امروز ۲۲ جولای (اول اسد) گفت که عراق در حال مبدل شدن به مجرای عمدهٔ مواد مخدر در منطقه است.

بر اساس گزارش ملل متحد، مقامات عراقی به ارزش بیش از ۱۴۰ میلیون دالر تابلیت کپتاگون را ضبط کرده اند. کپتاگون مانند متامفتامین، مواد مخدر نشه آور است.

بر اساس گزارش ملل متحد، متامفتامین به گونهٔ‌ عمده در افغانستان و کپتاگون عمدتاً در سوریه تولید می‌شود.

ادارهٔ مبارزه با مواد مخدر و جرایم ملل متحد در این گزارش گفته است: "در جریان پنج سال گذشته، عراق شاهد افزایش قابل ملاحظه قاچاق و استعمال مواد مخدر بوده است."

سال گذشته، دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد با نشر گزارشی از تولید سریع متامفتامین در افغانستان و افزایش قاچاق آن در داخل این کشور و کشورهای منطقه هشدار داده بود.

بر بنیاد این گزارش، قاچاق متامفتامین در افغانستان و کشورهای همسایه نزدیک به ۱۲ برابر افزایش یافته است. اما حکومت طالبان ادعا کرده است که دامن مواد مخدر در افغانستان برچیده شده است.

براساس گزارش ملل متحد، تنها در سال ۲۰۲۳، مقامات عراقی ۲۴ میلیون تابلیت کپتاگون را ضبط کردند که وزن آن به ۴.۱ تن و ارزش تخمینی آن میان ۸۴ میلیون تا ۱۴۴ میلیون دالر می‌رسد.

در این گزارش آمده است که به نظر می‌رسد عراق مجرای قاچاق متامفتامین و کپتاگون بوده و میان سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ مقامات عراقی سه برابر بیشتر کپتاگون را کشف و ضبط کرده اند.

ملل متحد گفته است که میزان مجموعی کشف و ضبط کپتاگون در سال ۲۰۲۳ میلادی ۳۴ برابر بیشتر نسبت به سال ۲۰۱۹ بوده است.

کپتاگون که از امفتامین به دست میاید، دارویی که زمانی برای معالجهٔ اختلال توجه و سایر بیماری‌های مغزی استفاده می‌شد، اکنون در کشورهای شرق میانه قاچاق می‌شود. این مواد به گونهٔ‌ عمده در سوریه تولید می‌شود و بزرگترین بازار آن عربستان سعودی است.

بر اساس معلومات ادارهٔ مبارزه با مواد مخدر و جرایم ملل متحد، ۸۲ در صد کپتاگون ضبط شده میان سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۳، در سوریه و لبنان تولید شده بود.

عراق همچنان در حال مبدل شدن به مجرای متامفتامین است که به گونهٔ عمده در افغانستان تولید می‌شود و به کشورهای خلیج و اروپایی قاچاق می‌شود.

با آنهم، کشورهای منطقه تحت فشار کشورهای غنی از نفت خلیج در این اواخر تلا‌ش‌ها را برای سرکوب قاچاق مواد مخدر افزایش داده اند.

در جریان یک کنفرانس مقامات منطقه‌ای، شیاع السودانی، صدر اعظم عراق، گفته است که برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر، کشورهای منطقه باید همکاری کنند.

در تهیهٔ این مطلب از گزارش فرانس‌پرس استفاده شده است.

گروه

XS
SM
MD
LG