لینک های دسترسی

Breaking News

تلفات غیرنظامیان افغان به بالاترین حد رسیده است - یوناما


دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) گفته است که در شش ماه نخست سال جاری میلادی ۱۶۹۲ غیرنظامی در افغانستان کشته و ۳۴۲۰ نفر دیگر زخمی شده است.

یوناما در گزارش تازهء گفته است که آمار کشته شدگان غیرنظامیان نسبت به ۱۰ سال گذشته افزایش یافته اما شمار مجروحین رویدادهای جنگی، نسبتاً کاهش یافته است.

در گزارش یوناما آمده است که در شش ماه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی ۱۶۹۲ تن شامل ۵۴۴ زن، ۳۶۳ کودک و ۷۸۵ مرد کشته و ۳۴۳۰ تن شامل ۹۹۲ کودک، ۳۸۷ زن و ۲۰۵۱ مرد مجروح شده اند.

بربنیاد این گزارش، آمار تلفات ملکی در شش ماه نخست سال ۲۰۱۸ نسبت به سال گذشته یک درصد افزایش و آمار مجروحین ۵ درصد کاهش یافته است، اما آمار تلفات زنان و کودکان به گونۀ کلی نسبت به سال گذشته، ۱۵ درصد کاهش یافته است.

بربنیاد این گزاش، ۲۹ درصد تلفات ناشی از جنگ‌های زمینی، ۲۸ درصد تلفات ناشی از حملات انتحاری ۱۷ درصد تلفات ناشی از انفجار مواد تعبیه شده و غیر انتحاری، ۹ درصد تلفات ناشی از قتل‌های هدفمند و عمدی، ۷ درصد تلفات ناشی از حملات هوایی، ۵ درصد تلفات ناشی از مواد باقی مانده از جنگ و ۵ درصد تلفات ناشی از حادثات دیگر بوده است.

تلفات ملکی در افغانستان
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00

در این گزارش آمده است که مسؤول ۶۷ درصد تلفات ملکی مخالفان مسلح حکومت بوده که از این میان مسؤول ۵۲ درصد تلفات داعش و مسؤول ۴۰ درصد گروه طالبان بوده است.

مسؤول ۲۰ درصد تلفات نیروهای طرفدار دولت بوده که از این میان مسؤول ۱۷ درصد تلفات ملکی نیروهای افغان، مسؤول ۲ درصد نیروهای خارجی و مسؤول یک درصد تلفات گروه‌های مسلح طرفدار دولت است.

بربنیاد گزارش، سبب ۱۰ درصد تلفات نیروهای طرفدار و مخالفان دولت به گونه مشترک است و مسؤول سه درصد تلفات گروه‌های مختلف شامل نظامیان پاکستانی بوده است.

یوناما گفته است که در جریان آتش بس دوطرفه میان حکومت افغانستان و طالبان مسلح در روزهای عید، به جز تلفاتی ناشی از حملات انتحاری در ولایت ننگرهار، این سازمان آماری از تلفات ملکی را ثبت نکرده است.

یوناما از طرف‌های درگیر جنگ خواسته تا قوانین بشر دوستانه و اصول جنگ را مراعات نمایند و افراد ملکی را هدف قرار ندهند.

در شش ماه نخست سال ۲۰۱۶میلادی ۱۶۷۲ تن کشته و ۳۶۰۰ تن مجروح شده بودند.

XS
SM
MD
LG