لینک های دسترسی

Breaking News

ملل متحد: از ۸۰ هزار تجارت‌های کوچک تحت رهبری زنان در افغانستان حمایت کرده‌ایم


پیش از این، برنامه انکشافی ملل متحد گفته بود که ۷۳ درصد زنان افغان نمی‌توانند حتی به بازارهای محلی بدون همراهی مرد خانواده سفر کنند.
پیش از این، برنامه انکشافی ملل متحد گفته بود که ۷۳ درصد زنان افغان نمی‌توانند حتی به بازارهای محلی بدون همراهی مرد خانواده سفر کنند.

برنامۀ انکشافی سازمان ملل متحد (UNDP) می‌گوید که برای رشد اقتصاد خانواده‌ها، در حال حاضر از ۸۰هزار تجارتهای کوچک تحت رهبری زنان در افغانستان حمایت می‌کند.

استیفن رادریگز، رییس دفتر برنامه انکشافی ملل متحد در افغانستان، روز یکشنبه ۲۲ دسمبر (دوم جدی) در یک پیام ویدیویی در شبکۀ اجتماعی ایکس گفته است: "ما از بیش از ۸۰هزار تجارت و شرکت‌های کوچک به رهبری توسط زنان پشتیبانی کرده‌ایم که فرصت شغلی را برای ۹۰۰هزار نفر در این کشور مساعد کرده و همچنان ۴.۵ میلیون نفر در این کشور از آن مستفید شده‌ اند."

سازمان ملل متحد در حالی پروژۀ را برای حمایت از تجارت‌های کوچک زنان و دختران در افغانستان به راه انداخته است که طالبان در بیش از سه سال گذشته، محدودیت‌های زیادی را بر زنان و دختران وضع کرده و آنان را از بسیاری فعالیت‌های تجاری منع کرده‌ اند.

پیش از این، این ادارۀ ملل متحد با نشر گزارشی تحت عنوان "گوش‌دادن به زنان کارآفرین در افغانستان، مبارزه و مقاومت آنها" گفته بود که زنان کارآفرین در افغانستان با طیف وسیعی از "موانع و هزینه‌های هنگفت تجارت" روبرو استند.

این گزارش که به تاریخ ۱۷ اپریل (۲۸ حمل) نشر شد، بر اساس مصاحبه‌های مفصل در سال ۲۰۲۲، بحث‌های گروهی زنان در سال ۲۰۲۳ و یک نظرسنجی در سال ۲۰۲۴ با پاسخ‌های بیش از ۳۱۰۰ زن تهیه شده بود.

تبعیض عمیق، محدودیت‌های عملیاتی و سیستم مالی به شدت ضعیف منجر به محدودیت دسترسی زنان به قرضه از بانک‌ها شده است. بر اساس گزارش، از ۴۱ درصد بیش از ۳۰۰۰ زن که مصاحبه شده، تنها پنج درصد آنان گفته اند که از بانک‌ها یا موسسات مالی کوچک، قرضه دریافت کرده اند.

برنامه انکشافی ملل متحد گفته است که ۷۳ درصد این زنان نمی‌توانند حتی به بازارهای محلی بدون محرم سفر کنند.

در گزارش آمده است: "وقتی در مورد محدودیت‌های اداره یک کسب‌وکار به ‌عنوان یک زن سوال شد، ۳۲ درصد از شرکت‌های کوچک و متوسط تحت رهبری زنان معتقد بودند که تبعیض جنسیتی آموزن‌هایی را در دسترسی به بازار برای کسب‌ و کارشان ایجاد می‌کند، ۲۸ درصد به مشکلات در تهیه لوازم و ۱۹ درصد به چالش‌هایی در تامین قرضه‌های رسمی اشاره کردند."

به گفتۀ این ادارۀ ملل متحد، که ۶۱ درصد منابع قرضه‌های مشاغل تحت رهبری زنان را خانواده‌ها، ۴۵ درصد دوستان، ۲۱ درصد سایر مشاغل، پنج درصد بانک رسمی، پنج درصد حواله‌های خارج از افغانستان و دو درصد موسسات مالی کوچک، تشکیل می‌دهد.

طالبان پس از حاکمیت مجدد بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱ محدودیت‌های فراوانی را بر زنان و دختران افغانستان وضع کرده اند. این گروه در سپتمبر ۲۰۲۱، آموزش دختران را در مکاتب متوسطه و لیسه منع و سپس در دسمبر ۲۰۲۲ زنان را از آموزش در دانشگاه‌ها و کار در سازمان‌های غیر دولتی محروم کرد.

گروه

XS
SM
MD
LG