کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد گفته است که فلسطینیها در نوار غزه در "وحشت عمیق مطلق" به سر میبرند و به گفتۀ وی باید آتشبس فوری میان اسراییل و حماس نافذ شود.
ولکر ترک روز چهارشنبه ششم دسمبر (۱۵ قوس) در یک کنفرانس خبری گفت که در چنین شرایط "فاجعهآمیز بشری" خطر بلند ارتکاب جنایات قساوتبار وجود دارد.
ترک گفت: "غیرنظامیان در غزه به گونۀ بیامان توسط اسراییل بمباران و به گونۀ دستهجمعی مجازات میشوند - از مرگ، محاصره، ویرانی و محرومیت از ضروریترین نیازهای بشری چون غذا، آب، تجهیزات نجاتدهندۀ طبی و سایر ضروریات، در مقیاس گسترده رنج میبرند."
کمیشنر عالی حقوق بشر ملل متحد گفت که ۱.۹ میلیون نفر از جمعیت ۲.۲ میلیونی غزه آواره و بیخانمان شده و مجبور اند که در "مکانهای رو به کاهش و به شدت مزدحم در جنوب غزه، در شرایط غیرصحی و ناسالم" به سر ببرند. او گفت که وضعیت "فاجعهبار" غزه به کلی قابل پیشبینی بوده و ممکن بود از آن جلوگیری شود.
ولکر ترک گفت: "به عنوان یک گام فوری، من خواستار توقف فوری درگیریها و رهایی همه گروگانان استم."
گروه حماس به تاریخ هفتم اکتوبر بر اسراییل حمله کرد که، به گفتۀ مقامهای اسراییلی، افزون بر کشته شدن۱۲۰۰ نفر، حدود ۲۴۰ نفر دیگر از سوی جنگجویان حماس گروگان گرفته شدند.
اسراییل نیز در پی این حمله، غزه را که حماس بر آن کنترول دارد، هدف حملات پیهم هوایی و زمینی قرار داد که، به گفتۀ مقامهای حماس، در اثر حملات اسراییل تا روز چهارشنبه ششم دسمبر، نزدیک به ۱۶۲۵۰ نفر، عمدتاً زنان و کودکان فلسطینی، کشته شده اند.
در جریان یک هفته آتشبس میان اسراییل و حماس، کم و بیش ۸۰ گروگان اسراییلی رها شدند. اما با پایان این آتشبس، اسراییل حملات خود را بر غزه از سر گرفته و تعهد کرده است که حماس را نابود و ۱۳۸ گروگان دیگر اسراییلی را از چنگ این گروه آزاد خواهد کرد.
ترک گفت که به خاطر "بیانات غیرانسانی و تحریکآمیز" مقامهای برحال و پیشین اسراییلی و گروه حماس به شدت نگران است. او گفت: "تاریخ به ما نشان داده است که چنین ادبیات به کجا منتهی میشود...چنین اظهارات نه تنها ناپذیرفتنی است، بلکه یک محکمۀ مصلح میتواند چنین اظهارات را، در شرایطی که بیان شده است، به عنوان تحریک جنایات قساوتبار تلقی کند."
کمیشنر عالی حقوق بشر ملل متحد ضمن تقبیح سخنان نفرتانگیز، به ویژه اظهارات ضد یهودی و اسلامستیزانه، از رهبران سیاسی جهان خواست که چنین اظهارات "زهرآگین" را محکوم کنند.
ولکر ترک همچنان بحران حقوق بشری در کرانۀ غربی را "به شدت هشدار دهنده" خواند و از مقامهای اسراییلی خواست که برای جلوگیری از این وضعیت اقدامات عملی کنند. او توقف اشغال سرزمینهای فلسطینی توسط اسراییل و ایجاد دو دولت –اسراییلی و فلسطینی- را یگانه راه برای ختم جنگ خواند.
گروه