کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان هشدار می دهد که با افزایش جمعیت مهاجر و بیجاشدۀ جهان در اثر درگیری ها و نابسامانی های اجتماعی، آن اداره قادر به کمک رسانی به تمام این جمعیت نیست.
انتونیو گوتیرس کمیشنر عالی ملل متحد در امور پناهندگان، به منظور جلب کمک بیشتر مالی برای رسیدگی به بحران پناهجویان و بیجاشدگان در جهان، نشستی را برگزار کرده است.
آقای گوتیرس در سال ۲۰۰۵ میلادی این سمت را عهده دار شد که در آن زمان جمعیت مهاجر و بیجاشدۀ جهان ۳۸ میلیون نفر بود. اکنون، پس از گذشت یک دهه، جمعیت مهاجر، پناهجو و بیجاشدۀ جهان به ۶۰ میلیون نفر می رسد.
در جریان پنج سال گذشته، ملل متحد از ۱۵ درگیری جدید در شرق میانه، افریقا، آسیا و سایر بخشهای جهان گزارش داده است که بر اساس یافته های این نهاد شمار جمعیت بیجاشده در اثر جنگ را در جهان تقریباً چهاربرابر ساخته است.
گوتیرس می گوید که بحران مهاجرت را در جهان که جنگ پنج سال گذشته در سوریه آن را وخیمتر ساخته است و ده ها هزار نفر را به مرزهای اروپا سرازیر ساخته است، نباید از نظر انداخت. او افزود که پس از جنگ جهانی دوم، بحران کنونی مهاجرت در اروپا بی پیشینه است.
کمیشنر عالی ملل متحد در امور پناهندگان بی میلی اروپا را برای رسیدگی به این بحران برجسته ساخته گفت که کشورهای اروپایی در سال ۱۹۵۶ پس از آنکه ۲۰۰ هزار پناهجوی هنگری به اتریش و یوگوسلاویا فرار کردند، پاسخ فوری و بشردوستانه دادند.
به گفتۀ آقای گوتیرس در آن زمان، اروپا پس از گذشتاندن خرابترین جنگ در تاریخ بشر بهبود می یافت و این امر به گفتۀ وی امروز نیز باید ممکن باشد. او افزود که از ماه جنوری تا کنون بیش از نیم میلیون پناهجو به مرزهای اروپاآمده اند و در قارۀ که بیش از ۵۰۰ میلیون جمعیت دارد، رسیدگی به نیم میلیون پناهجو یک امر غیرقابل مدیریت نیست.
برعلاوۀ بحران مهاجرت در جهان، به گفتۀ آقای گوتیرس میلیونها نفر در جهان در اثر جنگها به ویژه در سودان جنوبی، یمن، جمهوری افریقای مرکزی، نایجریا، اوکراین و افغانستان بیجا شده اند.
گوتیرس گفت که کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان کمتر از نصف پولی را دریافت کرده است که برای کمک به ۸۲ میلیون نفر در سرتاسر جهان به آن ضرورت دارد. او افزود که نظام خدمات بشری در هم نشکسته است، اما افزود که این سیستم مفلس است و باید این مشکل حل شود.