لینک های دسترسی

Breaking News

انتقاد بنیت به رویکرد سرکوب‌گرانۀ طالبان؛ 'برای تغییر طالبان باید راهی پیدا کرد'


طالبان در بیش از سه سال گذشته که دوباره بر افغانستان حاکم شده‌اند، محدودیت‌های فزاینده‌ای را بر زنان و دختران وضع کرده و آنان را از حق آموزش و کار محروم کرده اند.
طالبان در بیش از سه سال گذشته که دوباره بر افغانستان حاکم شده‌اند، محدودیت‌های فزاینده‌ای را بر زنان و دختران وضع کرده و آنان را از حق آموزش و کار محروم کرده اند.

گزارشگر ویژۀ شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد بار دیگر از ادامۀ پالیسی‌های سرکوب‌گرانۀ طالبان به خصوص اعمال محدودیت‌ها بر زنان و دختران ابراز نگرانی کرده و گفته است که برای تغییر این گروه، نیاز است تا راهی پیدا کرد.

ریچارد بنیت ناوقت روز دوشنبه ۲۵ نومبر (پنجم قوس) در یک پیام ویدیویی به مناسبت روز جهانی محو خشونت علیه زنان و دختران، قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر طالبان را "سرکوب‌گرانه" توصیف کرده است که به گفتۀ وی "ظلم و ستم را بر زنان و دختران" در افغانستان بیشتر می کند.

او ضمن انتقاد از توشیح قانون جدید طالبان گفته است: "ما باید راهی پیدا کنیم تا طالبان را متقاعد سازیم که مسیر خود را تغییر دهند."

به گفتۀ بنیت، طالبان افزون بر زنان و دختران، به ظلم و ستم شان بر تمام اقشار این جامعه به شمول اقلیت‌ها، افرادی با پیشینۀ فرهنگی و به خصوص مردان ادامه داده‌اند.

وزارت عدلیهٔ حکومت طالبان، به تاریخ ۲۱ اگست (۳۱ اسد) با نشر اعلامیه‌ای گفت که هبت‌الله آخندزاده، رهبر این گروه، قانون امر به معروف و نهی از منکر را توشیح کرده و اکنون در سراسر افغانستان نافذ است.

در بخشی از قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان، احکام مربوط به حجاب زنان گنجانیده شده و تذکر داده شده است که "ستر تمام بدن زن لازمی و پنهان کردن روی زن به سبب ترس از فتنه ضروری است."

همچنان در ماده ۱۳ این قانون، شنیدن صدای زنان، حتا نعت و تلاوت، به طور کلی منع شده و گفته شده است که صدای بلند زنان "عورت" تلقی شده است.

گزارشگر ویژۀ شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد همچنان، ضرورت به صلح و آشتی در افغانستان را در وضعیت کنونی مهم عنوان کرده و گفته است که کشورها باید یک استراتیژی جامع که شامل عدالت کیفری باشد، در پیش بگیرند.

خواست‌ها از جامعۀ جهانی

سرپرست نمایندگی سیاسی افغانستان در سازمان ملل متحد می‌گوید که پس از حاکمیت مجدد طالبان بر افغانستان، زنان و دختران در این کشور تمامی حقوق خود را از دست داده اند.

نصیر احمد فایق در سخنرانی‌اش در نشست مجمع عمومی ملل متحد به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد، روز بین‌المللی محو خشونت علیه زنان گفته است که زنان و دختران افغان همچنان به گونۀ سیستماتیک از زندگی عمومی حذف شده‌ اند.

او افزود: "ما اقدامات و سیاست‌های طالبان علیه زنان افغان را که نه منعکس‌کننده آموزه‌های حقیقی اسلامی هستند و نه با فرهنگ و ارزش‌های مردم افغانستان همخوانی دارند، به شدت محکوم می‌کنیم."

به گفتۀ فایق، اپارتاید جنسیتی با خشونت‌های جسمی، روانی و ساختاری که زنان و دختران افغان روزانه تحمل می‌کنند، تشدید شده است.

سرپرست نمایندگی سیاسی افغانستان در ملل متحد اضافه کرد: "جامعۀ جهانی و سازمان ملل متحد وظیفۀ اخلاقی و قانونی دارند که از زنان افغان از طریق یک رویکرد متحد و هماهنگ با اقدامات ملموس حمایت کنند."

این در حالی است که روز گذشته هیات معاونت سازمان ملل متحد برای افغانستان (یوناما) و ادارۀ زنان این سازمان به مناسبت ۲۵ نومبر روز جهانی محو خشونت علیۀ زنان از ادامۀ محدودیت‌های طالبان بر زنان و دختران در افغانستان ابراز نگرانی کرده و از این گروه خواستند که اقدامات فوری را برای ختم خشونت‌‌ها علیه آنان انجام دهند.

این دو ادارۀ ملل متحد با نشر یک بیانیۀ مشترک همچنان از طالبان خواسته اند که روند سیستماتیک تضعیف حقوق زنان و آزادی‌های اساسی آنان را که زمینه ساز چنین خشونت‌ها می‌شود، هرچه زودتر معکوس کنند.

طالبان در بیش از سه سال گذشته که دوباره بر افغانستان حاکم شده‌اند، محدودیت‌های فزاینده‌ای را بر زنان و دختران وضع کرده و آنان را از حق آموزش و کار محروم کرده اند.

طالبان همواره گفته اند که حقوق زنان و دختران در افغانستان بر اساس شریعت اسلام تامین است و نیز محدودیت بر کار و آموزش زنان و دختران را "موضوع داخلی" افغانستان عنوان کرده اند.

گروه

XS
SM
MD
LG