لینک های دسترسی

Breaking News

طالبان: یونیسف ۵۰۰۰ صنف آموزشی دیگر در افغانستان ایجاد می‌کند


وزارت معارف طالبان می‌گوید که صندوق وجهی سازمان ملل متحد برای کودکان (یونیسف) تعهد کرده است ۵۰۰۰ صنف آموزشی دیگر را در بخش‌های افغانستان ایجاد کند.

عزیز احمد رایان، سخنگوی این وزارت روز شنبه ۲۱ می (۳۱ ثور) با فرستادن پیامی به خبرنگاران گفت که حنان سلیمان، معاون دفتر یونیسف در افغانستان، در دیدار با سرپرست این وزارت گفته است که این صنف‌های آموزشی به زودی در اکثر ولایات افغانستان فعال خواهند شد.

آقای رایان افزود که خانم سلیمان در این دیدار بار دیگر بر حمایت ملل متحد از آموزش و پرورش در افغانستان تاکید کرده و گفته است که آنان در این زمینه به تلاش‌های شان ادامه خواهند داد.

آقای رویان به نقل از معاون دفتر یونیسف در افغانستان گفته است: "یونیسف همین اکنون در افغانستان نزدیک به ۹۰۰۰ صنوف تعلیمات محلی (CBE) داشته و علاوتاً در آینده پلان دارد که ۵۰۰۰ صنوف جدید دیگر نیز ایجاد نماید."

نورالله منیر، سرپرست وزارت معارف ادارۀ طالبان، برنامه‌های تعلیمی صندوق وجهی ملل متحد برای اطفال را گزینۀ "خوب و تاثیرگذار" در بخش آموزش در این کشور عنوان کرده و گفته است که برای بهبود وضعیت آموزشی به گونۀ مشترک با یونیسف کار خواهد کرد.

یونیسف در سال‌های اخیر هزاران صنف درسی محلی را برای کودکان به ویژه طبقۀ اناث در نقاط دور دست افغانستان ایجاد کرده است. در این صنف‌ها برای کودکان و نوجوانان زمینه آموزش فراهم شده است که آنان از آموزش و پروش محروم مانده اند.

گروه طالبان پیش از مسلط شدن بر افغانستان نیز در یک توافق نادر، به صندوق وجهی ملل متحد در ساحات تحت کنترول اجازه داده بود تا یونیسف ۴۰۰۰ صنف آموزشی غیررسمی ایجاد کند.

سام مورت، مسوول ارتباطات این ادارهٔ ملل متحد در افغانستان، گفته است که این برنامه ۱۴۰هزار کودک، دختران و پسران، را تحت پوشش قرار خواهد داد. در حال حاضر نزدیک به ۳.۷ میلیون کودک در سراسر افغانستان از رفتن به مکتب محروم اند.

به گفتۀ خانم مورت، یونیسف از طریق این توافق از ایجاد ۴۰۰۰ صنف آموزشی در سراسر ولایت‌های هلمند، قندهار، ارزگان و فاریاب حمایت خواهد کرد.

با وجودیکه نه ماه از حاکمیت طالبان در افغانستان می‌گذرد، دروازه‌های مکاتب متوسطه و لیسه به روی دانش‌آموزان دختر هنوز هم بسته است و حکومت این گروه برخلاف تعهدات شان به تاریخ سوم حمل، روز نخست سال تعلیمی جدید، یک بار دیگر اعلام کرد که مکاتب دختران برای مدت نامعلوم مسدود باقی خواهد ماند.

پیش از این، سازمان حفاظت از کودکان (Save the children) گفته بود که بررسی‌های آنان نشان می‌دهد که در ادامۀ بسته‌ماندن مکاتب متوسطه و لیسۀ دختران توسط طالبان در افغانستان، حدود ۸۰ درصد از دانش‌آموزان دختر در این کشور از آموزش محروم مانده اند.

این سازمان به تاریخ روز پنج‌شنبه ۲۱ اپریل (اول ثور) در گزارشی گفت که از میان ۱.۱ میلیون دانش‌آموز دختر، ۸۵۰هزار تن آنان در حال حاضر به مکتب نمی‌روند.

اما اخیراً، وزارت معارف طالبان گفت که در حال حاضر، حدود ۲۰هزار مکتب دختران و پسران در سراسر افغانستان به روی دانش‌آموزان باز است و هم اکنون، ۱۰ میلیون کودک و جوان به مکتب می‌روند که از این میان، ۲.۷ میلیون آن دختران اند.

XS
SM
MD
LG