لینک های دسترسی

Breaking News

سنا: رهبر آینده افغانستان توافقنامه امنیتی را امضا کند


کارل لیون، رئیس کمیته خدمات نظامی مجلس سنای ایالات متحده در یک نامه به رئیس جمهور بارک اوباما گفته است که ایالات متحده باید برای امضای توافقنامه امنیتی با کابل منتظر روی کار آمدن رهبری باشد که او آنرا "قابل اعتماد" خواند.

این سناتور امریکایی در این نامه خطاب به رئیس جمهور اوباما گفته است که تاکید ایالات متحده روی امضای توافقنامه امنیتی توسط رئیس جمهور کرزی الی تاریخ ۳۱ ماه دسمبر "باور های نادرست" را تقویت می کند که گویا واشنگتن نسبت به کابل بیشتر به این توافقنامه نیاز دارد.

کارل لیون گفته است که ایالات متحده باید به حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان بگوید که اگر او نمیخواهد توافقنامۀ امنیتی را امضا کند، واشنگتن انتظار خواهد کشید تا رئیس جمهور آیندۀ افغانستان آنرا به امضا برساند.

اظهارات ضد و نقیص مقامات امریکایی

جنرال مارتین دیمپسی، لوی درستیز عمومی نیروهای مسلح ایالات متحده بر خلاف اظهارات سخنگوی قصر سفید گفته است که نیروهای امریکایی تا اوایل تابستان سال آینده میلادی فرصت برای برنامه ریزی خروج شان از افغانستان را دارند.

لوی درستیز عمومی ایالات متحده در رابطه به اینکه برای خروج کامل نیروها به چه مدت زمان نیاز خواهند داشت گفت: "ما عامل محدود کننده نیستیم. هیچ چیز تغییر ناپذیر نیست. اما ممکن تا اوایل تابستان، میزان حضور ما به حدی نخواهد رسید که گزینه ها موجود متاثر گردد."

این اظهارات لوی درستیز عمومی ایالات متحده در حالی ابراز گردید که اخیراً جان کری، وزیر خارجه آن کشور گفت که ضرب الاجل مشخص و ثابت برای امضای توافقنامه امنیتی کشورش با افغانستان وجود ندارد.

اظهارات این دو مقام امریکایی در تناقض با اظهارات جی کارنی، سخنگوی قصر سفید قرار گرفته است.

سخنگوی قصر سفید تقریباً دو هفته پیش در صحبت با خبرنگاران گفته بود که توافقنامه امنیتی بین کابل و واشنگتن باید تا اخیر سال روان میلادی از سوی افغانستان به امضا برسد.

شماری از کارشناسان به این باور اند که ممکن قصر سفید با تعیین یک "ضرب الاجل غیر واقعی" به خاطر امضای توافقنامه امنیتی از سوی افغانستان، در پی بهانه برای خروج پیش از وقت نیروهای امریکایی از افغانستان باشد.

رابرت لمب، از مرکز مطالعات استراتیژیک و بین المللی می گوید که رئیس جمهور ایالات متحده خواستار پایان جوانب مهم مشارکت ایالات متحده در بحران افغانستان می باشد.

"تعیین ضرب الاجل غیرواقعی، نخست تا اخیر ماه اکتوبر و بعداً تمدید آن تا پس از فیصله لویه جرگه، از جمله راه های اعمال فشار بر رئیس جمهور کرزی بود تا تصامیم در مورد برخی مسایل مهم میان ایالات متحده و افغانستان هرچه زود تر گرفته شود."

رابرت لمب می افزاید که هرچند امضای هرچه سریعتر توافقنامه امنیتی بین کابل و واشنگتن در برنامه ریزی بهتر خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در سال آینده میلادی کمک می کند، اما در صورت عدم امضای این توافقنامه تا اواسط سال ۲۰۱۴ نیز نیروهای امریکایی توانایی برنامه ریزی خروج از افغانستان را دارند.

این در حالیست که لوی درستیز عمومی ایالات متحده گفته است که تاخیر در امضای توافقنامه امنیتی به عوض تاثیر منفی روی طرح خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، اعتماد و اطمینان نیروهای نظامی افغانستان را صدمه خواهد رساند.
XS
SM
MD
LG