ایالات متحده و تایوان پس از یک وقفهٔ پنچ ساله و باوجود مخالف چین، مذاکرات روی تقویت روابط دو جانبهٔ تجارتی را از سر میگیرند.
نخستین نشست توافق موسوم به قرارداد چارچوب تجارت وسرمایهگذاری (TIFA) روز چهارشنبه ۳۰ جون (نهم سرطان) برگذار خواهد شد.
جین ساکی، سخنگوی قصر سفید روز دوشنبه گفت: "تایوان یک دموکراسی پیشتاز، اقتصاد بزرگ و یک شریک امنیتی است و ما به تقویت روابط خود در همه زمینهها، از جمله موضوعات اقتصادی ادامه خواهیم داد. ما به اهمیت روابط تجارتی و سرمایه گذاری ایالات متحده و تایوان متعهد استیم."
این اقدام ایالات متحده و تایوان با مخالفت مقامات چین در بیجینگ مواجه شده است.
ژاو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین اخیراً گفته است: "چین در تمام مدت با هرگونه تلاش ایالات متحده برای ارتقا روابط و یا تعامل رسمی با تایوان به هر شکل آن، مخالف بوده است."
در همین حال وزارت خارجهٔ تایوان در بیانیه گفته است که تایوان به روابط نزدیک اقتصادی و تجارتی خود با ایالات متحده ادامه خواهد داد و در "زمینه های مورد علاقه دو طرف" از طریق گفتگوهای قرارداد چارچوب تجارت وسرمایهگذاری (TIFA) بیشتر کاوش خواهد کرد.
تایوان دهمین شریک تجارتی بزرگ ایالات متحده و ایالات متحده دومین شریک تجارتی تایوان است.
در همین راستا، وزارت خارجهٔ امریکا اقدامات تازهای را برای تشویق دولت ایالات متحده به تعامل با تایوان اعلام كرده كه نشان دهنده "تعمیق روابط غیررسمی" است.
خانم ساکی گفت "حمایت ما از تایوان کاملاً محکم است" و افزود که ایالات متحده نگران "تلاش های چین برای هراساندن دیگران" در منطقه هند و اقیانوس آرام است.
سخنگوی قصر سفید گفت: "ما همچنین به طور علنی و خصوصی در مورد نگرانیهای فزاینده خود در مورد تجاوزات چین به تایوان صریح بوده ایم. جمهوری خلق چین اقدامات فزایندهای را برای زیر پا گذاشتن دموکراسی در تایوان برداشته است. ما ابراز نگرانی های شدید خود را به بیجینگ در زمینه ادامه خواهیم داد."
ایالات متحده و تایوان در سال ۱۹۹۴ توافق TIFA را امضا کردند، که به عنوان یک بستر برای پیشبرد منافع تجارتی و سرمایه گذاری دوجانبه عمل میکند. از آن زمان تاکنون ۱۰ دور گفتگوهای تجارتی انجام شده، اما پس از آنکه در سال ۲۰۱۶ ایالات متحد مذاکرات تجارتی را با چین آغاز کرد، این گفتگوها متوقف شده بود.