در ادامۀ مذاکرات تجارتی میان چین و ایالات متحده، قرار است معاون صدراعظم چین به تاریخ ٩ و١٠ ماۀ می، به واشنگتن سفر کند و در خصوص حل نزاع تجارتی میان دو کشور بحث و مذاکره کند.
هیئت چینایی در حالی به واشنگتن سفر میکند که دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، به روز یک شنبه (٥ می) در تویتر خود بار دیگر تهدید کرد که تا پایان هفته جاری، تعرفه های گمرکی بر کالاهای چینایی را که ارزش آن به ٢٠٠ میلیارد دالر میرسد، از ٪١٠ به ٪٢٥ افزایش خواهد داد و در نظر دارد تا روی متباقی کالاهای چینایی نیز تعرفه های گمرکی را بالا ببرد.
در حال حاضر، ایالات متحده تعرفه های گمرکی را بر کالاهای چینایی که ارزش آن به ٥٠ میلیارد دالر میرسد، تا حد ٪٢٥افزایش داده است و چین نیز به کالاهای امریکایی که ارزش آن به ١١٠ میلیارد دالر میرسد، جریمه وضع کرده است.
نزاع تجارتی میان ایالات متحده و چین روی تجارت جهانی نیز تاثیرات منفی گذاشته و پیش بینی میشود که در صورت بی نتیجه ماندن مذاکرات، بازار جهانی دچار هرج و مرج شود.
کارشناسان میگویند که نزاع تجارتی میان این کشور، فراتر از افزایش تعرفه گمرکی بر کالاهای یکدیگرست.
چین که اخیراً در پی گسترش نفوذش در جهان است، به یکی از رقبای اصلی ایالات متحده در جهان مبدل گشته است.
مایک پمپیو، وزیر خارجه ایالات متحده، امروز (٧ می) در یک نشست خبری در فلند، سرمایه گذاری هنگفت چین را در بخش های زیر بنایی کشورهای مختلف جهان، مورد سؤال قرار داد و خواهان شفافیت در اهداف این پروژه شد.
کارشناسان میگویند، با وجود آن که ایالات متحده و چین گفته اند که از مذاکرات اقتصادی برای پیشبرد موضوعات دیگر استفاده نمیکنند، ولی به نظر میرسد که هر دو کشور از مذاکرات تجارتی برای تقویت محبوبیت داخلی و رسیدن به اهداف جهانی خود استفاده میکنند.