با باز شدن اکثر مراکز رایدهی بین ساعت شش تا هفت صبح سه شنبه هشتم نوامبر در سواحل شرقی ایالات متحده، امریکاییان به پای صندوقهای رای رفتند تا پس از رقابت دور و دراز و دشوار میان دونالد ترمپ نامزد جمهوریخواه و هیلری کلنتن نامزد دیموکرات، یکی از این دو را برای احراز کرسی ریاست جمهوری برگزینند.
در نخستین ساعت باز شدن مراکز رایدهی در ایالت نیویارک، هلری کلنتن و ساعاتی بعد از وی دونالد ترمپ به مراکز رایدهی رفته و آرای شان را به صندوق ریختند.
رایدهندهگان صبح سه شنبه در پشت مراکز رایدهی در ایالتهای شرقی مانند ویرجینیا و نیویارک صفهای دراز کشیده و منتظر باز شدن مراکز رایدهی بودند.
در نخستین ساعات روز سه شنبه، خانم کلنتن در آخرین فراخوان برای جلب آرای رایدهندهگان انتخابات امروز را "آزمون عصر " خواند و آقای ترمپ نیز این روز را "روز استقلال" عنوان کرد.تا زمانیکه مراکز رایدهی در هر ایالت بسته نشده است، نتایج اعلان نخواهد شد. اکثر مراکز رایدهی در سواحل شرقی امریکا ساعت هشت شام بسته خواهند شد.
به سلسلۀ پیکارهای انتخاباتی، هیلری کلنتن در آخرین سخنرانی در ایالت کارولینای شمالی گفت که می خواهد رئیس جمهور تمام امریکاییان باشد، اعم از کسانیکه به وی رای میدهند و کسانیکه به وی رای نمیدهند.
آقای ترمپ نیز گفت که در صورت پیروزی "تغییر بزرگ" را برای امریکاییان خواهد آورد و با دادن کار به اهل کار آنانی را وی "سیاستمداران فاسد" خواند از صحنه دور خواهد کرد. او شکست دادن هیلری کلنتن را گام نخست در این مسیر خواند.
آخرین نظرپرسیهای عامه که نتایج آن ساعاتی پیش از روز انتخابات اعلام شد، کلنتن را در برابر ترمپ اندکی پیشتاز نشان میداد. اما نتایج مقدماتی و سپس نهایی انتخابات بر اساس آرای رایدهندهگان امریکایی، در کمتر از ۲۴ ساعت آینده اعلام خواهد شد.
مرکز تحقیقاتی پیو با توجه به میزان مشارکت رایدهندهگان در رایدهی پیش از وقت، پیش بینی کرده است که شاید حدود ۷۰ درصد ۲۲۶ میلیون امریکایی واجد شرایط رایدهی در این انتخابات شرکت کنند.
شماری از ایالتهای ایالات متحدۀ امریکا به رایدهندهگانی که نمیتوانند در روز انتخابات رای بدهند، پیش از برگزاری انتخابات اجازۀ رایدهی میدهد. تا کنون حدود ۴۲ میلیون شهروند امریکا به شمول رئیس جمهور باراک اوباما پیش از وقت رایداده اند.