رئیس جمهور ایالات متحده امریکا برای رفع نگرانی متحدان عرب خود از ناحیۀ مذاکرات هسته یی ایران،بار دیگر بر تشکیل یک ائتلاف برای ایجاد سیستم دفاع راکتی در حوزۀ خلیج تاکید می کند.
مقام های امریکایی می گویند که باراک اوباما هفتۀ آینده در دیدار با مقام های شش کشور شورای همکاری خلیج، با تحکیم تعهدات امنیتی، معامله های جدید فروش تسلیحات و مشق و تمرین های بیشتر نظامی به آنان خواهد رساند که واشنگتن آنان را تنها نخواهد گذاشت.
به نظر می رسد که آقای اوباما در مواردی چون قرار دادن کشور های متحد سنی امریکا در صدر سیاست خارجی واشنگتن و نهایی سازی معاملۀ هسته یی با ایران با آزمون بزرگی روبرو شود.
ناکامی واشنگتن در تسکین متحدان عرب می تواند روابط را ایالات متحده را با آن کشور ها تنیده تر سازد، اما مسوولیت پذیری بیشتر دفاعی می تواند ایالات متحده را بیشتر در عمق منازعات شرق میانه غرق سازد.
باراک اوباما پس از آن شورای همکاری خلیج را به واشنگتن دعوت کرد که ایران و شش قدرت جهان ماه گذشته در مورد برنامۀ هسته یی تهران به تفاهم رسیدند، انکشافی که می تواند ایران را از زیر بار تحریم های فلج کنندۀ غرب رها کند.
کشور های عرب حوزۀ خلیج فارس به شمول عربستان سعودی – متحد کلیدی ایالات متحده – نگران اند که با این رویکرد از دستیابی ایران به سلاح اتمی ممانعت صورت نخواهد گرفت و ایران در صدد گسترش نفوذ خود در کشور هایی چون سوریه، یمن و لبنان بر خواهد آمد.
مقام های امریکایی که بحث های داخلی حکومت آگاه اند، این نکته را تصدیق می کنند که آقای اوباما برای رفع هراس متحدان عرب امریکا با ارایۀ تعهدات قویتر، تحت فشار قرار دارد.
خبرگزاری رویترز بدون ذکر نام از قول مقام های ارشد امریکایی نگاشته است که نشست هفتۀ آینده در واشنگتن مانند "جادۀ دو طرفه" خواهد بود؛ واشنگتن از یکسو رهبران کشور های عرب حوزۀ خلیج را به فایق آمدن بر رقابت های داخلی شان ترغیب خواهد کرد و نیز راه هایی را جستجو خواهد کرد تا در زمینۀ دفاع خویش همکاری بهتر کنند.
به نظر می رسد که رئیس جمهور اوباما در این نشست بر انسجام بیشتر امور نظامی کشور های شورای همکاری خلیج تاکید کرده و در زمینۀ ایجاد سپر دفاع راکتی بر ضد میزایل های بالستیکی ایران در خلیج فارس مجدداً کار را آغاز خواهد کرد.
کشور های حوزۀ خلیج از قبل سیستم های دفاع راکتی مانند پتریوت و تاد را ایالات متحده خریداری کرده اند، اما اکنون آقای اوباما در نظر دارد که ابتکار چک هیگل وزیر دفاع پیشین امریکا مبنی بر ایجاد سپر دفاع راکتی را در خلیج فارس تطبیق کند.
این برنامه به شورای همکاری خلیج اجازه می دهد که تجهیزاتی مانند رادار، آخذه ها و شبکه های هشدار مقدم را با مساعدت ایالات متحده خریداری کنند، اما هنوز هم نوعی بی باوری میان شاهان خلیج در این مورد وجود دارد.
حکومت ایالات متحده نگران است که برخی کاستی ها سبب شده است تا حملات هوایی ائتلاف به رهبری عربستان سعودی بر ضد شورشیان حوثی در یمن نا موفق ثابت شود.