لینک های دسترسی

Breaking News

اعضای جی-۲۰ روی احداث راه آهن و بنادر که شرق میانه را با جنوب آسیا وصل می‌کنند، توافق خواهند کرد


جو بایدن، رییس جمهور امریکا، نرندرا مودی، صدراعظم هند، و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در حاشیه اجلاس جی-۲۰ در دهلی جدید، پایتخت هند
جو بایدن، رییس جمهور امریکا، نرندرا مودی، صدراعظم هند، و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در حاشیه اجلاس جی-۲۰ در دهلی جدید، پایتخت هند

یک مقام قصر سفید روز شنبه نهم سپتمبر (۱۸ سنبله) گفت که یک قرارداد چند ملیتی راه آهن و بنادر که شرق میانه را با جنوب آسیا وصل می‌کند، در حاشیه اجلاس جی-۲۰ یا بیست اقتصاد عمدهٔ جهان در دهلی جدید، پایتخت هند، اعلام خواهد شد.

این پیمان در یک زمان بحرانی صورت می گیرد، زیرا جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، در صدد مقابله با فشار ابتکار''یک کمربند و جاده'' چین است. شی جینپینگ، رییس جمهور چین در نومبر سال ۲۰۱۳ ابتکار پروژه"یک کمربند یک راه" را آغاز کرد و هدف آن گسترش نفوذ کشور در جهان است. این پروژه در زیربنا‌های کشورهای مختلف جهان سرمایه گذاری می‌کند. بیجینگ تلاش می‌کند تا در قسمت سرمایه‌گذاری در کشور‌های در حال توسعه، جایگزین امریکا شود.

جان فینر، معاون مشاور امنیت ملی ایالات متحده، در نشست سالانه جی-۲۰ در دهلی جدید به خبرنگاران گفت که این توافق به نفع کشورهای با درآمد کم و متوسط در منطقه خواهد بود و درعرصه تجارت جهانی نقش عمده‌ای برای شرق میانه دارد.

هدف این توافق اتصال کشورهای شرق میانه از طریق راه آهن و وصل این کشور‌ها به هند از طریق بندر و به انتقال جریان انرژی و تجارت از خلیج فارس به اروپا کمک می‌کند، زیرا این پروژه نه تنها زمان انتقال کالا‌های تجارتی را از یک منطقه به منطقهٔ دیگر کاهش می‌دهد، بلکه باعث کاهش هزینه مواد سوختی نیز می‌شود.

به گفتهٔ معاون مشاور امنیت ملی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، هند، عربستان سعودی، امارات متحده عرب، امریکا و سایر اعضای جی-۲۰ این توافق را امضا می‌کنند.

فینر گفت: "ما فکر می‌کنیم که وصل کردن این مناطق عمده [اتصال شرق میانه با جنوب آسیا] یک فرصت بزرگ است." اما جزییات این پروژه و هزینهٔ آن تا حالا اعلام نشده است.

این پروژه زیربنایی در حالی اعلام شده که تلاشهای ایالات متحده برای یک توافق دپلماتیک گسترده تر در شرق میانه در حال شکل‌گیری است که شامل به رسمیت شناختن اسراییل از سوی عربستان سعودی می‌شود.
در سال‌های اخیر روابط میان واشنگتن و بیجینگ روی مسایل مختلف تیره شده است. مناقشۀ تجارت دوجانبه، نقض حقوق اقلیت‌ها در چین، به ویژه مسلمانان اویغور در شین ژیانگ و وضع قوانین سختگیرانه چین بر هانگ کانگ از موضوعات جنجال برانگیز با ایالات متحده است.

موقف چین در برابر تایوان و حمایت امریکا از تایوان و مناقشه در آب‌های جنوب چین که چندین کشور منطقه بر آن ادعای مالکیت دارند، از عوامل عمدۀ دیگر تیرگی روابط میان دو اقتصاد بزرگ جهان است.

گروه

XS
SM
MD
LG