حسن روحانی رئیس جمهور ایران خواستار یک آتش بس فوری در یمن و توقف حملات هوایی نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی شده و گفته است که باید به جوانب متخاصم فرصت داده شود تا بین خود به گفت و شنود بپردازند.
آقای روحانی قبل از عزیمت اش به اندونیزیا جهت اشتراک در اجلاس سران قاره های آسیا و افریقا، در میدان هوایی مهرآباد تهران به خبرنگاران گفت که رسیدگی به وضعیت یمنی های مجروح و آواره باید توسط یک دولت جدید صورت گیرد که متشکل از تمام گروه ها، اقوام و قبایل آن کشور باشد.
روحانی این تبصره ها را یک روز پس از آن ابراز داشت که در سلسلۀ حملات هوایی بر یمن، یک بم در نزدیکی سفارت ایران در صنعأ اصابت کرد و با آن که پنجره های سفارت شکست، اما به کارمندان آنجا تلفاتی به بار نیاورد.
آژانس رویترز به نقل از خبرگزاری تسنیم ایران خبر داده بود که معاون وزیر امور خارجه ایران، یک روز قبل از بیانات آقای روحانی، خوشبینی خود را از احتمال اعلام یک آتش بس در جنگ یمن ابراز داشت.
همسویی عربستان و امریکا
قصر سفید میگوید رئیس جمهور اوباما به روز جمعه گذشته با سلمان، پادشاه عربستان سعودی، مکالمۀ تلیفونی انجام داد و طی آن، هر دو رهبر روی این نکته توافق کردند که برای تحکیم ثبات پایدار در یمن، به یک راه حل سیاسی نیاز است.
در همین حال جاش ارنست سخنگوی قصرسفید گفته است که ایالات متحده به خاطر ادامۀ حمایت رژیم شیعۀ ایران از شورشیان شیعه مذهب حوثی در یمن، به شمول سلاح دادن به آنان، به هردو شکل علنی و خصوصی، نگرانی خود را با ایران شریک ساخته است.
ارنست گفت چنین حمایتی نه تنها در ایجاد خشونت و بی ثباتی بیشتر در یمن کمک میکند بلکه یک نمونه ای از فعالیت های بی ثبات کنندۀ ایران در شرق میانه خواهد بود.
این نظریات پس از آن ارایه شد که محمد جواد ظریف، وزیرامور خارجه ایران خواستار گفت و شنود و تعامل بیشتر در مورد آزمون های فراروی خلیج فارس، به شمول مقابله با گروه دولت اسلامی گردید.
جاش ارنست ابراز داشت که ایران با وجود ادامه دادن به تهیۀ سلاح به یکی ازجوانب درگیر در یمن خواستار یک راه حل دیپلوماتیک برای وضعیت در آن کشور است که این خود مضحک به نظر میرسد.
در همین حال ایالات متحدۀ امریکا نیز در تازه ترین اقدام، یک کشتی طیاره بردار نظامی را برای پیوستن با سایر کشتی های جنگی امریکا به آبهای نزدیک یمن اعزام کرده است.
یک سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده میگوید استقرار یو اس اس تئودور روزولت و یک کشتی دیگر بدرقه کنندۀ آن که یو اس اس نورماندی نام دارد، در آبهای نزدیک یمن با پیشرفت وخامت اوضاع امنیتی در یمن از بازنگهداشتن خطوط حیاتی حمل و نقل خلیج اطمینان میدهد.