نیویارک تایمز به روز جمعه ۱۰ سپتمبر (۱۹ سنبله ) گزارش داد که بررسی یک ویدیو نشان میدهد که ایالات متحده ممکن موتر یک کارمند خیریه را به عوض جنگجویان داعش در آخرین حمله هوايی هدف قرار داده باشد؛ حملهٔ که در آن ۱۰ غیر نظامی افغان کشته شدند.
وزارت دفاع امریکا گفته است که در این حملهٔ طیاره بدون سرنشین که به تاریخ ۲۹ اگست، یک روز پیش از خروج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان، در کابل انجام شد، یک حمله پلان شده داعش را مختل کرده است.
اما ایمل احمدی، باشنده کابل پیش از این به خبررسانی فرانسه گفته بود که در این حمله، به شمول یک دختر خوردسال او، برادرزاده ها، خواهر زادهها و برادرش زمری احمدی راننده موتر، ۱۰ فرد ملکی کشته شده بودند.
نیویارک تایمز بابررسی تصاویر کمره امنیتی میگوید که نظامیان امریکایی ممکن زمری و همکارانش را حین بارکردن بوتل های آب در موتر و انتقال یک کمپویتر لپ تاب برای رییس او، مشاهده کرده باشند.
زمری احمدی برای یک موسسه امریکایی موسوم به تغذیه و آموزش بین المللی که مقر آن در آن ایالت کالیفورنیا است به حیث انجنیر برق کار میکرد و به گفته اقاربش برای ویزه مهاجرت به امریکا درخواست کرده بود.
مقامات امریکایی میگویند که انفجار دومی که بعد از حمله درون صورت گرفت، نشان میدهد که در موتر مواد انفجاری موجود بوده است.
علایم انفجار دوم
در بررسی نیویارک تایمز گفته شده که شواهدی در مورد انفجار دوم وجود ندارد، بلکه فقط یک فرورفتگی بالای یک دروازه نزدیک موجود بوده و علایم انفجار اضافی چون تخریب دیوارها به چشم نمیخورد.
مقامات امریکایی مرگ سه غیرنظامی را تایید کرده اند، اما ادعا کرده اند که این حملهٔ هوایی، ازیک حمله دیگر جلوگیری کرد.
جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع امریکا با اظهار نظر درباره این گزارش گفته است که فرماندهی مرکزی ایالات متحده به "بررسی این حمله ادامه میدهد اما هیچ نیروی نظامی دیگری به اندازه نظامیان ایالات متحده به خاطر جلوگیری از تلفات ملکی تلاش به خرچ نمیدهند."
آقای کربی افزود:" چنانچه مارک میلی، لوی درستیز عمومی قوای مسلح ایالات متحده گفت این حمله به اساس اطلاعات خوب صورت گرفته بود و ما هنوز هم باور داریم که ازیک تهدید قریب الوقوع به میدان هوایی کابل و سربازان ما که در آنجا مصروف خدمت بودند، جلوگیری کرد."
در بررسی نیویارک تایمز گفته شده که حمله راکتی که صبح روز بعد از این حمله بالای میدان هوایی کابل انجام شد و داعش آنرا ادعا کرد، از یک موتر تیوتا کرولای مشابه موتر زمری احمدی استفاده شده بود.
براساس بررسی پوهنتون برون که در ماه اپریل امسال صورت گرفت، از زمان آغاز حمله امریکا بر افغانستان بعد از حملات دهشت افگنی یازدهم سپتمبر ۲۰۰۱ بیش از ۷۱۰۰۰ غیرنظامی در افغانستان و پاکستان کشته شده اند.