لینک های دسترسی

Breaking News

کمیسیون امور آزادی ادیان امریکا : نام افغانستان شامل فهرست سیاه شود


کمیسیون ایالات متحده در امور آزادی بین المللی ادیان امروز ۲۵ اپریل (پنجم ثور) گفت که نام افغانستان باید شامل فهرست "کشورهای مورد نگرانی مشخص وزارت خارجۀ ایالات متحده" شود.

این کمیسیون گفته است که پس از تسلط طالبان در افغانستان به دلیل وخیم شدن وضعیت آزادی مذهبی و دینی، نام افغانستان درج فهرست سیاه وزارت خارجۀ ایالات متحده شود.

ناداین ماینزا، رییس این کمیسیون گفت: "پس از تسلط طالبان در ماه اگست اقلیت‌های دینی به دلیل باورهای و عقاید شان با آزار و اذیت، بازداشت و حتا مرگ مواجه شده اند".

او همچنان گفته است که پیشرفت هایی که در جریان سال‌های متعدد در بخش دسترسی منصفانه به آموزش و نمایندگی زنان و دختران در افغانستان کسب شده بود، "ناپدید" شده است.

رییس این کمیسیون از ادارۀ جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده خواسته است تا پیشنهادات این کمیسیون را در کل، به ویژه در بخش گسترش برنامه، اولویت دوم (Priority 2) عملی کند و به گروه‌های مذهبی که در افغانستان با خطر مواجه اند فرصت مهاجرت را مهیا کند.

این در حالی است که طالبان هنوز هم مکاتب متوسطه و لیسه را به روی دختران مسدود نگهداشته و زنان را، به استثنای چند سکتور محدود، از کار منع کرده و آنان حتا نمی‌توانند بدون داشتن محرم سفر کنند.

همچنان در هفته‌های اخیر اماکن مرتبط با اقلیت مذهبی شیعه در این کشور مورد حملات خشونت‌بار قرار گرفته که در آن ده‌ها نفر کشته و زخمی شده اند. گروه دولت اسلامی (داعش) مسوولیت اکثر این حملات را بر عهده گرفته است.

پس از تسلط گروه طالبان بر افغانستان، اکثر اعضای اقلیت های دینی هندو و سیک این کشور را ترک کرده و از سوی حکومت هند به آن کشور منتقل شدند.

پاکستان و هند

کمیسیون ایالات متحده در امور آزادی بین المللی ادیان در گزارش سالانه‌اش در مورد کشورهای آسیای جنوبی به گونۀ گسترده اظهار نگرانی کرده و از تصمیم وزارت خارجۀ امریکا مبنی بر شامل ساختن نام پاکستان در فهرست سیاه حمایت کرد.

این کمیسیون گفته است که وضعیت آزادی دینی در هند تحت حکومت ملی‌گرای هندو "به گونۀ چشمگیر" محدود شده است. این کمیسیون که پالیسی‌ساز نبوده و تنها پیشنهاد ارایه می‌کند یک بار دیگر وضع تعزیرات هدفمند بر هند را پیشنهاد کرد.

این سومین سال پی در پی است که این کمیسیون امریکایی پیشنهاد کرده است که هند باید درج فهرست "کشورهای مورد نگرانی مشخص وزارت خارجۀ ایالات متحده" شود; پیشنهادی که سبب خشم دهلی شده و وزارت خارجۀ امریکا آن را رد خواهد کرد.

در خصوص هند، این کمیسیون به حملات متعدد بر اقلیت‌های دینی، به ویژه مسلمانان و مسیحیان در سال ۲۰۲۱ اشاره کرد؛ زمانی که حکومت نرندرا مودی، صدر اعظم هند پالیسی‌هایی را معرفی کرد که به اقلیت‌های در این کشور صدمه می‌زند.

در این گزارش همچنان به فرهنگ مصوونیت از مجازات در کمپاین‌های ناشی از تهدید و خشونت‌ توسط گروه های جنایتکار و آنانی که قانون را در دست می‌گیرند، اشاره شده است.

این کمیسیون گفته است که خبرنگاران و مدافعان حقوق بشر نیز در هند بازداشت شده اند. حکومت هند درسال‌های گذشته یافته‌های این کمیسیون را رد کرده و آن را به طرف بودن متهم کرده بود.

جوبایدن، رییس جمهور ایالات متحده مانند دونالد ترمپ خواهان گسترش روابط با هند بوده و در مقابله با چین علایق مشترک با این کشور دارد.

قرار است آقای بایدن ماه آینده در جریان نشست چهارجانبه (آسترالیا، امریکا، جاپان وهند) در توکیو با نرندرا مودی، صدر اعظم هند ملاقات کند.

چین، اریتیریا، ایران، میانمار، کوریای شمالی، پاکستان، روسیه، عربستان سعودی، تاجیکستان و ترکمنستان از قبل در این فهرست سیاه وزارت خارجۀ امریکا شامل اند.

در تهیۀ این مطلب از گزارش فرانس پرس استفاده شده است.

XS
SM
MD
LG