لینک های دسترسی

Breaking News

امریکا یک میلیون دوز واکسین کووید۱۹به افغانستان کمک می‌کند


ایالات متحده قبل بر این، ۳.۳ میلیون دوز واکسین کووید۱۹ را برای افغانستان کمک کرده است
ایالات متحده قبل بر این، ۳.۳ میلیون دوز واکسین کووید۱۹ را برای افغانستان کمک کرده است

نمایندهٔ ویژۀ ایالات متحده برای افغانستان روز سه‌شنبه ۱۴ دسمبر (۲۳ قوس) گفت که امریکا از طریق برنامهٔ کوواکس یک میلیون دوز واکسین کروناویروس را به مردم افغانستان کمک‌ می‌کند.

تامس وست در یک تویت نوشته است: "ایالات متحده پیشنهاد یک میلیون دوز واکسین اضافی کووید۱۹ از طریق برنامهٔ کوواکس را برای مردم افغانستان کرده است که شمار مجموعی واکسین اهدا شدهٔ [امریکا برای افغانستان] به ۴.۳ میلیون دوز می رسد."

آقای وست گفته است که اهدای این واکسین در پهلوی کمک‌بشری، ۴۷۴ میلیون دالری ایالات متحده برای افغانستان است. او نوشته است: "ما در کنار مردم افغانستان ایستاده‌ایم."

قبل بر این،‌ سفارت افغانستان در دهلی‌جدید، از آغاز کمک‌های بشردوستانۀ هند به این کشور خبر داده و گفته بود که نخستین محمولۀ این کمک‌ها به تاریخ ۱۱ دسمبر (۲۰ قوس) به کابل رسید.

این سفارت گفته است که این کمک‌ها شامل دو تن ادویه است که برای رسیدگی به بیماران شفاخانۀ اندراگاندی – صحت طفل - در کابل اختصاص یافته است.

این سفارت افزوده است: "هند در کنار دیگر کمک‌های بشری، از مساعدت ۵۰۰ هزار دوز واکسین کروناویروس به مردم افغانستان خبر داده است که در آیندۀ نزدیک به افغانستان فرستاده خواهد شد."

تا حال در پهلوی ایالات متحده، هند و چین نیز واکسین کروناویروس ساخت کشور‌های‌ شان را به افغانستان کمک کرده اند.

تعهد نمایندهٔ خاص امریکا برای افغانستان مبنی بر اهدای یک میلیون دوز اضافی واکسین کووید۱۹ به افغانستان در حالی صورت گرفته است که بر اساس معلومات سازمان جهانی صحت، نوع جهش یافتهٔ کروناویروس،‌ اومیکرون،‌ به سرعت در کشور‌های مختلف جهان در حال سرایت است و به کشور‌های جهان هشدار داده است که به توصیهٔ شرکت فایزر گوش دهند.

شرکت فایزر گفته است که تابلیت‌های کروناویروس ساخت این شرکت در برابر نوع جهش یافتهٔ این ویروس کشنده موثر است.

افریقای جنوبی برای نخستین‌بار به تاریخ ۲۴ نومبر به سازمان جهانی صحت از سرایت اومیکرون خبر داد و حال به ده‌ها کشور از جمله ایالات متحده واقعات آن تثبیت شد.

تدروس ادهانوم گیبریسوس، رییس سازمان جهانی صحت دیروز به خبرنگاران گفت که واقعات اومیکرون در ۷۷ کشور جهان سرایت کرده است و سرعت شیوع آن به اندازهٔ است که سایر انواع جهش یافتهٔ کروناویروس شاهد آن نبوده است.

بر اساس تازه ترین آمار پوهنتون جان هاپکینز ایالات متحده، تا حال نزدیک به ۱۵۸هزار نفر در سراسر افغانستان به بیماری کووید۱۹ مبتلا شده اند که از آن جمله ۷۳۲۸ نفر در اثر ابتلا به این بیماری کشنده، جان باخته اند.

اما شماری از کارشناسان بخش صحت به این باور اند که شمار مبتلایان و تلفات ناشی از بیماری کووید۱۹ به مراتب بیشتر از آنچه است که حکومت افغانستان و پوهنتون جانس هاپکینز گزارش داده اند.

XS
SM
MD
LG