لینک های دسترسی

Breaking News

تجهیزات نظامیان امریکایی در افغانستان به نرخ آهن‌پاره فروخته می‌شود


نظامیان امریکایی مستقر در افغانستان، آن وسایط و تجهیزات شان را که قادر به انتقال آن نیستند و سپردن آن به نیروهای افغان نیز کارآیی ندارد، تخریب کرده و به نرخ آهن‌پاره به فروش می‌رسانند.

دلیل این اقدام تدابیر امنیتی است تا مبادا تجهیزات آنان در دست تندروان بافتد، اما برای بابا میر که بخشی از این آهن‌پاره‌ها را از پایگاه نظامی بگرام خریداری کرده است، این یک ضایعۀ دردناک است.

میر به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفت: "کاری را که آنان [نظامیان امریکایی] انجام می‌دهند، خیانت به افغان‌ها است. آنان باید این وسایط و تجهیزات را تخریب نکنند."

با اعلام تاریخ نهایی خروج نظامیان خارجی از افغانستان، چند هزار نظامی باقیماندۀ امریکایی و ناتو در افغانستان هم اکنون ماموریت بزرگ لوژستیکی را در پیشرو دارند و سرگرم بسته بندی و تخلیۀ پایگاه های نظامی در آن کشور اند.

نظامیان امریکایی در پایگاه نظامی بگرام و دیگر پایگاه‌ها در افغانستان سرگرم موجودی تجهیزاتی اند که باید به امریکا انتقال داده شود. ده‌ها هزار کانتینر حاوی این تجهیزات بسته بندی شده است تا از طریق هوا و زمین، عمدتاً از مسیر پاکستان و کشورهای آسیای مرکزی، به بیرون از افغانستان انتقال داده شوند.

بر اساس آماری که اسوشیتدپرس ارایه کرده است، تا هفتۀ گذشته بخشی از این تجهیزات توسط ۶۰ پرواز طیاره‌های ترانسپورتی سی-۱۷ قوای هوایی امریکا از افغانستان انتقال داده شده بود.

مقام‌های امریکایی فاش نکرده اند که چه چیزها به امریکا منتقل شده و چه‌ها تخریب خواهند شد، اما شماری از مقام‌های امریکایی و غربی که نخواسته اند نام شان گرفته شود، به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته اند که اکثر تجهیزاتی که به امریکا انتقال داده می‌شود مواد و تجهیزات حساس نظامی است که هرگز نباید رها شوند.

تجهیزاتی چون هلیکوپترها، وسایط نظامی، اسلحه و مهمات به نیروهای امنیتی و دفاعی افغان تحویل داده خواهد شد. شماری از پایگاه ها نیز به قوای مسلح افغانستان سپرده می‌شود.

حمد الله محب، مشاور شورای امنیت ملی افغانستان نیز چندی پیش گفته بود که نیروهای بین المللی تجهیزاتی به ارزش یک میلیارد دالر را به نیروهای امنیتی و دفاعی افغان تسلیم می‌کنند.

اما به گفتۀ مقام‌های نظامی، آن تجهیزاتی که به دلیل از کار افتادگی ارزش انتقال به امریکا یا تحویل‌دهی به قوای افغان را ندارد، تخریب و به آهن پاره مبدل می‌شوند.

هفتۀ گذشته نظامیان امریکایی با نشر اعلامیه‌ای خبر دادند که بیش از ۱۳۰۰ قطعه از این وسایط و تجهیزات نظامی در افغانستان تخریب شده است.

در سال ۲۰۱۴ نیز زمانی که هزاران نظامی امریکایی و ناتو افغانستان را ترک کردند، بیش از ۱۷۶ میلیون کیلوگرام وسایط و تجهیزات را تخریب کرده و به نرخ آهن پاره به قیمت ۴۶.۵ میلیون دالر فروختند.

بابا میر می‌گوید که برای خریداری ۷۰ تن آهن‌پاره از نظامیان امریکایی مبلغ ۴۰ هزار دالر پرداخته است. هرچند به گفتۀ وی در این کار سود می‌کند، اما او می‌گوید که اگر این وسایط و تجهیزات، ولو از کار افتاده، تخریب و به آهن پاره مبدل نمی‌شد، سود بیشتری می‌کرد.

جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده ماه گذشته اعلام کرد که روند خروج حدود ۲۵۰۰ نظامی باقیماندۀ امریکایی در افغانستان به تاریخ اول می آغاز شده و تا ۱۱ سپتمبر سال روان تکمیل خواهد شد.

افزون بر نظامیان امریکایی، حدود ۶۰۰۰ نظامی ناتو نیز باید در این مدت افغانستان را ترک کنند و انتظار می‌رود که بخش زیادی از وسایط و تجهیزات آنان نیز به آهن‌پاره و زباله مبدل شود.

XS
SM
MD
LG