ایالات متحده روز دوشنبه دوم دسمبر (۱۲ قوس) اعلام کرد که بستهٔ کمکی نظامی به ارزش ۷۲۵ میلیون دالر را برای اوکراین فراهم میکند که شامل دومین محمولهٔ ماینهای ضد پرسونل و تسلیحات ضد هوایی و ضد زرهی میشود.
انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ ایالات متحده، با نشر اعلامیهای گفته است که این بستهٔ کمکی بخشی از تلاشهایی است تا "اطمینان حاصل شود که اوکراین از توانایی برخوردار است تا در مقابل تهاجم روسیه از خود دفاع کند."
بلینکن در این اعلامیه گفته است که کمکهای جدید شامل ماین ضد پرسونل، مهمات برای سیستم دفاع هوایی موسوم به HIMARS، سیستمهای تسلیحات ضد زره و مهمات توپخانه میشود.
ایالات متحده برای نخستین بار در ماه گذشته ارسال ماینهای ضد پرسونل را برای اوکراین آغاز کرد. این به مثابهٔ یک تغییر پالیسی عمده ایالات متحده در جنگ اوکراین پنداشته میشود، اقدامی که سازمانهای حامی حقوق بشر از آن انتقاد کردهاند.
لوید آستن، وزیر دفاع ایالات متحده، ماه گذشته گفت که به دلیل تغییر وضعیت جنگ در شرق اوکراین، امریکا ماینهای ضد پرسونل را به کیف ارسال میکند.
آستن ماه گذشته همچنین به خبرنگاران گفت که نیروهای پیادهٔ روسیه برای پیشروی در جنگ اوکراین، بیشتر ازوسایط نقلیهٔ زرهی استفاده میکنند، بنا بر این، به گفتهٔ او، اوکراین "به چیزهایی نیاز دارد که می تواند به کند کردن این تلاشها کمک کند."
ادارهٔ جو بایدن، رییس جمهور امریکا، بدون وقفه تلاش میکند تا قبل از اینکه دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب ایالات متحده، به تاریخ بیستم جنوری ۲۰۲۵ به کار به صفت رییس جمهور ایالات متحده آغاز کند، به ارزش میلیاردها دالر کمک نظامی را برای اوکراین فراهم کند.
در مورد تداوم کمک نظامی ایالات متحده به اوکراین، پس از رویکار آمدن حکومت به رهبری ترمپ، شک و تردیدهایی وجود دارد. رییس جمهور منتخب امریکا بارها از جنگ در اوکراین انتقاد کرده و گفته است که پس از رسیدن به قصر سفید، ظرف چند ساعت این جنگ را خاتمه خواهد داد، اما در مورد چگونگی این اقدام، تبصره نکرده است.
اظهارات ترمپ نگرانیهایی را در کیف و اروپا در مورد کاهش کمکهای ایالات متحده و توانایی اوکراین برای مقابله با حملات روسیه ایجاد کرده است.
ولادمیر زیلینسکی، رییس جمهور اوکراین، روز یکشنبه تاکید کرد که کشورش پیش از هرگونه مذاکره با روسیه به تضمینهای امنیتی ناتو و تسلیحات بیشتری نیاز دارد.
در همین حال، پت رایدر، سخنگوی وزارت دفاع امریکا، روز دوشنبه گفت که تمام بودجه باقیمانده ایالات متحده برای حمایت از کیف به کار گرفته خواهد شد.
رایدر به خبرنگاران گفت: "طبق دستور رییس جمهور، ما هر دالری را که کانگرس برای اوکراین تخصیص داده است و همچنین برای پرکردن ذخایر خود، هزینه خواهیم کرد."
این سخنگوی پنتاگون قبل اعلام آخرین بستهٔ کمکهای نظامی برای اوکراین، مجموع کمکهایی که هنوز میتوان از ذخایر ایالات متحده دریافت کرد را ۶.۸ میلیارد دالر اعلام کرد. او همچنین گفت که بیش از ۲.۲ میلیارد دالر دیگر موجود است تا سلاح و مهمات را از صنایع دفاعی خریداری کرد.
پنتاگون گفته است که آستن روز دوشنبه با همتای اوکراینی خود، رستم عمروف، در مورد افزایش کمکهای امنیتی ایالات متحده به اوکراین گفتگو کرده است. از آغاز تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین در فبروری ۲۰۲۲، ایالات متحده بیش از ۶۰ میلیارد دالر کمکهای نظامی را برای اوکراین فراهم کرده است.
گروه