اولکسی رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین روز یکشنبه ۲۳ جنوری (سوم دلو) گفت که کشورش دومین محمولهٔ سلاح را از ایالات متحده دریافت کرده است.
نخستین محمولهٔ سلاحهای کمکی ایالات متحده روز شنبه ۲۲ جنوری (دوم دلو) به عنوان بخشی از کمکهای دفاعی امریکا به دستور جو بایدن، رییس جمهور امریکا به کیف، پایتخت اوکراین رسید.
واشنگتن تعهد کرده است که به ارزش ۲۰۰ میلیون دالر تسلیحات دفاعی را برای اوکراین فراهم میکند. واشنگتن گفته است که کمکهای نظامی خود را به اوکراین ادامه می دهد، زیرا کشورهای غربی از استقرار دهها هزار نیروی روسی که در مرز اوکراین جا به جا شده اند، نگران اند.
دومین محمولهٔ سلاحهای کمکی ایالات متحده برای اوکراین شامل بیش از ۸۰ تن سلاح میشود تا توانایی دفاعی آن کشور تقویت شود.
رزنیکوف، وزیر دفاع اوکراین در یک تویت گفته است که محمولهٔ نخست سلاحهای کمکی ایالات متحده شامل نزدیک به ۹۰ تن تسلیحات می شود.
کمکهای تسلیحاتی ایالات متحده برای اوکراین شامل مهمات نیز میشود که در دسمبر ۲۰۲۱ میلادی از سوی ایالات متحده تصویب شد.
تنش میان غرب و روسیه پس از آن افزایش یافت که روسیه نزدیک به ۱۰۰ هزار نیروی خود را در مرز مستقر کرد. شماری از کشورهای غربی از جمله ایالات متحده با ابراز نگرانی گفته اند که روسیه پلان حملهٔ نظامی بر اوکراین را دارد، اتهامی که از سوی مقامهای مسکو رد شده است.
اما روسیه از کشورهای غربی از جمله ایالات متحده خواسته است تا اوکراین را به عضویت ناتو نپذیرد، شمار قوای خود را در اروپای مرکزی و شرقی کاهش بدهد و در صدد گسترش ناتو به کشورهایی نشود که در گذشته بخشی از اتحاد جماهیر شوروی سابق بودند. اما این خواستهای مسکو از سوی کشورهای غربی از جمله امریکا رد شده است.
قبل از این، روسیه در سال ۲۰۱۴ میلادی، منطقهٔ کریمیهٔ اوکراین را به قلمرو خود ملحق کرد، اقدامی که با انتقاد کشورهای غربی مواجه شد، اما تعزیرات ضعیف بر مسکو وضع شد.
پس از آن، مسکو از جدایی طلبان اوکراین حمایت کرد و از اپریل ۲۰۱۴ تا حال، در نتیجهٔ درگیری میان جدایی طلبان و حکومت اوکراین، بیش از ۱۴ هزار نفر در شرق آن کشور کشته شده اند.