لینک های دسترسی

Breaking News

آیا ایالات متحده برای مهار کردن وضعیت در سودان نفوذ کافی دارد؟


در حالیکه جهانیان خواستار آتش‌بس فوری در سودان اند، کارشناسان می‌گویند که واشنگتن برای مهار کردن وضعیت در آن‌کشور نفوذ محدود دارد.

پس از فروپاشی آتش بس ۲۴ ساعته که با فشار امریکا برقرار شده بود، پایتخت سودان به روز چهارشنبه ۱۹ مارچ (۳۰حمل) بار دیگر شاهد درگیری بین طرفین بود. تا کنون بیش از ۲۷۰ نفر در جریان نبرد کشته شده اند.

انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده با رهبران دو جناح رقیب در جنگ سودان تماس جداگانهٔ تلیفونی داشته و خواستار استقرار آتش‌بس شده است.

درگیری‌ها در پایتخت سودان با تقاضای فزایندهٔ جهانی برای استقرار آتش‌بس دنبال شده است، اما پرسش‌های زیادی وجود دارد که چگونه کشورهای جهان می‌توانند جنگجویان را در خرطوم متقاعد کنند که سلاح‌های خود را به زمین بگذارند.

از روز شنبه درگیری در پایتخت سودان در حالی شدت گرفته است که دو جناح قدرتمند کشور برای تسلط قدرت مبارزه می کنند.

انتونی بلینکن وزیرخارجه امریکا گفت که پیامی را به رهبران نیروهای مسلح سودان و نیروهای شبه نظامی ارایه کرده است. بلینکن گفت که به روز سه شنبه با جنرال عبدالفتاح برهان و جنرال محمد حمدان داگالو تماس گرفته و آنان را به آتش‌بس ترغیب کرده است.

جنرال عبدالفتاح برهان برای انجام کودتای ۲۰۲۱ با جنرال محمد حمدان داگالو، معروف به حمدی، همدست شد، اما هر دو نظامی با افراد زیر دست شان با یکدیگر درگیر جنگ شدند.

در اوایل این ماه، پس از توقف مذاکرات در مورد انتقال قدرت به حکومت غیرنظامی، معترضان به جاده های خرطوم ریختند.

قصر سفید می‌گوید که برای برقراری صلح در سودان تلاش دارد، اما از اظهار نظر در مورد اینکه اگر طرف‌های متخاصم گوش ندهند، چه عواقبی خواهد داشت، خودداری کرد.

قانونگذاران امریکایی که با قاره افریقا آشنا استند می گویند که خطرات این درگیری زیاد است.

کرس کونز، عضو کمیته روابط خارجی مجلس سنای کانگرس امریکا در این مورد گفت: "امید خود را از دست نداده‌ام که هنوز راهی برای پایان دادن به خشونت وجود دارد، اما ما باید برای اینکه احتمال زیاد وجود دارد که در سودان جنگ داخلی آغاز شود، آماده شویم. نگرانی من این است که این ممکن به زودی به یک جنگ نیابتی تبدیل شود."

روابط واشنگتن با خرطوم مدت هاست که تیره شده است و ایالات متحده کمک های خود به سودان را در جریان کودتای سال ۲۰۲۱ به حالت تعلیق درآورد.

کامرون هدسن، کارشناس مرکز مطالعات استراتیریک و بین المللی به صدای امریکا گفت: "فکر می‌کنم مشکل اینجاست که واشنگتن اقدامات تنبیهی یا سرزنشی را منحیث یک گزینه به کار نبرده است. در شش ماه گذشته و حتا پس از کودتا ما شاهد بودیم که امریکا از یک استراتیژی تعامل و یک استراتیژی تشویق استفاده می کرد تا جنرال ها را در جهت واگذاری قدرت سوق دهد. مشکل این است که در تاریخ سودان، این جنرال ها سابقه پاسخگویی به مشوق ها را ندارند. همانطور که آنها با ترس، ارعاب و اقدامات تنبیهی کشور را اداره می کنند، این همان چیزی است که بر خودشان هم اثرگذار می باشد."​

سناتور کرس کونز می‌گوید که نیاز به یک اقدام جمعی وجود دارد. این کار با اتحادیه عرب آغاز شده است مصر و سازمان ملل متحد هم می‌گویند که برای صلح کار خواهند کرد. اما اینکه تاچه حد می‌توانند شعله های آتش را خاموش کنند گذشت زمان روشن خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG