عبدالستار، یکی از معتادان در ولایت بدخشان می گوید که دو دهه پیش برای رهایی از خشونت و مشکلات خانوادگی به استعمال مواد مخدر رو آورده و اکنون اعتیاد زندگی و جوانیاش را گرفته است.
او که باشندهٔ اصلی شهر فیض آباد ولایت بدخشان است و از ۱۸ سال به اینسو رو به استعمال مخدرات آورده، مدعی است که پس از مرگ مادرش، رفتارهای ناپسند و زشت مادراندر فضای خانواده را برایش ناآرام ساخته بود و سرانجام برای رهایی از وضعیت به استعمال مواد مخدر رو آورده است.
ستار به صدای امریکا گفت: "یک لقمه نان و آب در هر جا پیدا میشود، اما در خانواده ما همی رقم (گویا) که جانشه بگیری. یک لقمه نان نمیخوردیم ما زهر میخوریم. این سبب شد که به مواد مخدر رو بیاورم."
عبدالستار ۳۷ سال عمر دارد و هنوز ازدواج نکرده است. او تا صنف ۱۱ در یکی از مکتبهای شهر فیض آباد درس خوانده است.
این مرد معتاد که اکنون در مخروبههای شهر با سایر معتادان زندگی میکند، به صدای امریکا گفت که تاکنون هفت بار تداوی شده اما به دلیل نداشتن مصروفیت و گشت و گذار با معتادان، استعمال مواد مخدر را از سر گرفته است.
با این حال این معتاد ابراز امیدواری میکند که برای معتادان زمینهٔ درمان و اشتغال فراهم شود.
عبدالستار گفت: "اگر مصروفیت سالم باشد، کسانی که درمان شدهاند میتوانند ترک کنند و باید حکومت فعلی یا یگان کشور دیگر برای معتادان کمک کنند. "
بر بنیاد گزارش ها حدود ۵۰هزار معتاد به شمول زنان و کودکان در ولایت بدخشان زندگی میکنند که از آغاز روند جمع آوری آنان تا کنون کم و بیش ۵۰۰۰ نفر شان درمان شده اند.
در حالیکه پس از سقوط جمهوریت در افغانستان روند درمان معتادان به گونه جدی آسیب دید، با آنهم معتادان زیادی به گونه وقفهای در برخی ولایتها زیر درمان قرار گرفتهاند.
گزارشها حاکی است که مشکل کاریابی برای معتادان هنوز پابرجاست و این امر در بسیاری موارد سبب شده که معتادان درمان شده، دوباره به اعتیاد رو آورند.