شماری از کاربران رسانههای اجتماعی به ویژه در فیس بوک، از چند روز به این سو، به دلیل پایین بودن کیفیت خدمات مخابراتی در افغانستان کارزاری اعتراضی را به راه انداخته اند.
این کاربران رسانه های اجتماعی که شمار زیاد شان فعالان جامعه مدنی در کابل اند، زیر نام اترا کجاست؟ اداره اترا را که مسوولیت نظارت از خدمات مخابراتی در افغانستان را به عهده دارد به کندکاری متهم می کنند.
به گفته این معترضان، خدمات شبکههای مخابراتی آنچنان نیست که توسط این شرکتها ادعا میشود.
میرویس آریا، یکی از اعضای این کارزار اعتراضی میگوید که آنان با چنین اعتراض میخواهند تا از "دزدیهای آشکار شبکههای مخابراتی" جلوگیری کرده و اداره اترا را متوجه مسوولیتهایاش کنند.
آقای آریا، به صدای امریکا در این باره گفت: " از بستههای اینترنتی که استفاده میکنیم واقعی نیستند، از هر سیمکارت روزانه از دو الا پنج افغانی کاسته میشود و وقتی مشتری به شبکه تماس میگیرد برایش گفته میشود که شما پیشکشی را فعال کرده اید، در حالی که مشتری اصلأ این کار را نکرده است."
آقای آریا، ادعا کرد که به همین بهانه، میلیاردها افغانی از کشور بیرون میشود.
نعیم عطار، یکی دیگر اعتراض کنندگان، از شرکتهای مخابراتی میخواهد که درباره پیشکشها و ادعاهای شان درباره کیفیت خدمات مخابراتی به مردم پاسخ داده و در عمل ثابت کنند.
آقای عطار، اداره اترا را به بی کفایتی در برابر مسوولیتهایش متهم کرده گفت که " این اداره دولتی که مسولیت نظارت بر خدمات مخابراتی را بر دوش دارد در این امر جدی نیست".
نعیم نظری، از باشندگان کابل، درکنار پایینبودن کیفیت خدمات مخابراتی به صدای امریکا گفت: "بسته انترنت 3G را فعال کرده ام، اما به دلیل مشکل پیشآمده ۴ بار با شبکه مربوط شکایت کردم، اما تا اکنون این مشکل حل نشده است".
خواستیم در این باره نظر شرکتهای مخابراتی را نیز داشته باشیم اما، موفق به این کار نشدیم.
در همین حال، یک منبع معتبر به صدای امریکا گفت که برخی مسوولان بلندپایه اداره اترا با شبکههای مخابراتی رابطه نزدیک دارند و از آنان پول دریافت میکنند.
اما مسوولان اداره اترا دریافت پول از شرکتهای مخابراتی را رد کرده و میپذیرند که در برخی حالات خدمات مخابراتی در افغانستان بیکیفیت میشود.
سید حارث میر، یکی از مسوولان اداره اترا در باره شکایات باشندگان کشور گفت: "قبول میکنیم که بعضی اوقات کیفیت خدمات مخابراتی پایین میاید؛ اما تا حد زیاد این خدمات مطابق معیارهای ماست، برخی افراد میگویند که پول توسط شرکتها دزدی میشود؛ اما این کار به هیچ وجهه صورت نمیگیرد و ما بر آن نظارت داریم".
آقای میر، افزود که بدون درخواست مشتری هیچ پیشکشی توسط شرکتهای مخابراتی فعال نمیشود، در حالی که معترضان و باشندگان کابل از این ناحیه انتقاد دارند.
در نزدیک به ۱۸ سال گذشته، شش شبکه مخابراتی در افغانستان فعالیت دارند که شمار مشتریان این شبکهها به ۲۲ میلیون نفر میرسد، که از این میان حدود ۱۰ میلیون تن از خدمات انترنتی شبکههای مخابراتی استفاده میکنند.