وزارت امور زنان افغانستان میگوید که از آغاز سال جاری تا اکنون بیش از ۱۵۰۰ قضیه خشونت علیه زنان به ثبت رسیده است.
سپوژمی وردک، معین وزارت امور زنان افغانستان، گفت که عوامل عمده خشونت در این کشور، بیسوادی، اعتیاد، رسم و رواجهای ناپسند، فقر و بیصلاحیت بودن زنان در اقتصاد خانواده ها است.
خانم وردک افزود که در سال ۱۳۹۵ تمام قضایای خشونت علیه زنان که در این وزارت به ثبت رسیده بود، به ۲۶۹۵ قضیه میرسید، اما در هشت ماه سال جاری این رقم به بیش از ۱۵۳۱ قضیه رسیده است.
خانم وردک افزود "همان قضایایی که در وزارت امور زنان ثبت شده یک کمی کاهش را برای ما نشان میدهد."
خانم وردک ابراز امیدورای کرد که با آمدن ثبات و امنیت در کشور، همه ادارات مربوطه درهمکاری و همآهنگی با ه در برابر خشونت علیه زنان به صورت موثر کار کنند و چنین مبارزه را در اولویت کاری خود قرار بدهند.
در همین حال، لطیفه سلطانی، مسوول بخش زنان و کودکان در کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، در صحبت با رادیو آشنا – صدای امریکا گفت که قضایای خشونت علیه زنان در افغانستان نه تنها کاهش نیافته، بلکه در ساحات ناامن افزایش یافته است. علاوه بر آن، خانم سلطانی می گوید که دسترسی زنان برای ثبت قضایای خشونت، محدود شده است.
در همین حال، گلالی اچکزی، مشاور ارشد رئیس جمهور در امور زنان، گفت طرحی به منظور حل مشکلات زنان در بخشهای مختلف و چگونگی برخورد با عاملان خشونت علیه زنان را به دفتر رئیس جمهور و بانوی نخست، سپرده است.
خانم اچکزی در مورد گفت"زنان در بخش امنیت، اقتصاد، زراعت و معارف مشکلاتی که دارند" بنا بر این، به منظور رفع مشکلات آنان، نیاز به طرح همه جانبه و واضح است.
عدم آگاهی از حقوق
بسیاری از زنان خشونتدیده در افغانستان، کمتر از حقوق شان آگاهی دارند. ولی با این هم برخی توانسته اند که حقوق شان را به دست آورند.
راضیه قیومی، یکی از این خانمهای است که اکنون در یکی از مراکز حمایوی وظیفه اجرا میکند و مشکلات زنان دیگر را حل میکند، او خود زمانی قربانی خشونتهای شدید خانوادگی بود.
بر اساس آمار که از سوی وزارت امور زنان افغانستان ارایه شده است، بیش از ۸۷ درصد زنان افغان، با خشونتهای فزیکی، روحی و روانی مواجه اند.