لینک های دسترسی

Breaking News

تاکید بر پایان 'توقیف و شکنجۀ خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای' در افغانستان


خانۀ آزادی بیان ضمن تاکید بر ختم خشونت‌ها علیه خبرنگاران افغان، می‌گوید که طالبان در هشت ماه حاکمیت شان بر افغانستان، بیش از ۸۰ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای را بازداشت، شکنجه و تهدید کرده اند.

این نهاد محلی حامی خبرنگاران در افغانستان روز چهارشنبه ۲۰ اپریل (۳۱ حمل) در اعلامیه‌ای گفت که در تازه‌ترین مورد، روز گذشته طالبان علی‌رضا شهیر، خبرنگار تلویزیون راه‌فردا را در کابل بازداشت و لت و کوب کرده اند.

آقای شهیر در صفحۀ فیسبوک‌اش گفته است که او زمانی توسط افراد طالبان بازداشت و مورد شکنجه قرار گرفت که برای پوشش انفجارات دیروز به غرب کابل رفته بود.

خانۀ آزادی بیان همچنین به توقیف موقت محب جلیلی، مجری پیشین تلویزیون آریانانیوز اشاره کرده و گفته است که آثار شکنجه بر بدن این گرداننده تلویزیونی مشهود است. آقای جلیلی در تازه‌ترین مورد گفته است که پس از اینکه موضوع توقیف و لت و کوب‌اش را رسانه‌ای کرد، بار دیگر توسط استخبارات طالبان به "مرگ" تهدید شده است.

این نهاد همچنین گفته است که طالبان با اعمال فشار بر رسانه‌ها، تهدید، بازداشت و شکنجۀ خبرنگاران و اهل رسانه‌ها، به گونۀ علنی قانون دسترسی به اطلاعات و رسانه‌های همگانی را در این کشور نقض می‌کنند.

بر اساس معلومات خانۀ آزادی بیان، با اعمال محدودیت‌ بر رسانه‌ها و ادامۀ خشونت‌ها علیه خبرنگاران، در هشت ماه گذشته دست‌کم، ۶۴۰۰ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای کار خود را از دست داده اند.

همچنین در این مدت، ۲۳۰ رسانۀ تصویری، صوتی و چاپی در سراسر این کشور از فعالیت باز مانده اند. به گفتۀ این نهاد حامی خبرنگاران، طالبان تا کنون در این مورد هیچ پاسخگو نبوده و نیز تغییر مثبت در برخورد شان با خبرنگاران و آزادی بیان به وجود نیامده است.

در اعلامیه آمده است: "خانه آزادی باین از نهادهای بین‌المللی حامی رسانه‌ها، نمایندگی سازمان ملل متحد در افغانستان و نمایندگی اتحادیۀ اروپا می‌خواهد تا رسانه‌ها و خبرنگاران افغانستان را از یاد نبرده و از هر وسیلۀ ممکن بر طالبان فشار بیاورند تا به آزادی بیان به عنوان یکی از حقوق بنیادین بشری و یکی از دستاوردهای مردم افغانستان احترام قایل شوند."

پیش از این، هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) از ادامۀ توقیف خودسرانۀ خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای توسط طالبان ابراز نگرانی کرده و از این گروه خواسته بود که "ارعاب رسانه‌ها" را متوقف کند.

یوناما اضافه کرده بود که هیچ نشانه‌ای از کاهش میزان بازداشت‌های خودسرانه خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای در افغانستان دیده نشده است. به گفتۀ ملل متحد، طالبان در بسیاری موارد به بازداشت‌شدگان اجازۀ هیچ‌گونه تماس به بیرون از نظارت‌خانه‌ها را نداده اند.

XS
SM
MD
LG