برنامۀ جهانی غذا (WFP) میگوید که از آغاز سال روان میلادی تاکنون برای حدود دو میلیون نیازمند در ولایتهای ننگرهار، خوست و فاریاب، مواد خوراکی کمک کرده است، اما این نهاد بودجهٔ کافی برای رسیدگی به ۱۸ میلیون نیازمند فوری را ندارد.
برنامه جهانی غذا گفته است که در مجموع نزدیک به یک میلیون نیازمند افغان در ولایت ننگرهار از آغاز سال روان میلادی تحت پوشش برنامههای امدادی این سازمان قرار گرفته اند.
آمار این سازمان نشان میدهد که برای بیش از ۱۴۰۰۰ خانواده در ولسوالی خواجه سبزپوش فاریاب در جریان ماه گذشتۀ میلادی کمکهای بشری توزیع شده است.
این سازمان امروز پنجشنبه دوم جون (۱۲ جوزا) در تویترش نگاشته است: "امسال برنامۀ جهانی غذا در ولایت فاریب به نزدیک به ۷۰۷ هزار نفر رسیدگی کرده است".
همچنان بر اساس معلومات برنامۀ جهانی غذا، در هفتۀ روان ۲۴۵۰ خانواده در ولسوالی صبری خوست، کمکهای بشری دریافت کرده است که در مجموع ۲۲۵هزار باشندۀ خوست در سال ۲۰۲۲ تحت پوشش کمکهای بشری این سازمان قرار گرفته اند.
این در حالی است که دیوید بیسلی، رییس عمومی برنامه جهانی غذا گفته است که ۱۸ میلیون نفر در ماه جون در افغانستان نیاز فوری به غذا دارند، اما این نهاد برای رسیدگی به این مشکل بودجه کافی در اختیار ندارد.
دیوید بیسلی، روز سه شنبه ۳۱ می (۱۰ جوزا) در تویتر نوشت که این نهاد در حال حاضر برای ۱۰ میلیون نفر بودجه دارد و برای نجات نیازمندان در افغانستان به ۱.۲ میلیارد دالر دیگر نیاز است.
در همین حال صندوق وجهی ملل متحد برای اطفال (یونیسف) در گزارشی که به تاریخ چهارم جوزا نشر شده بود از شکل حاد و کشندهٔ نوع سوتعذیه برای کودکان افغان خبر داده و گفته بود که ۱.۱ میلیون کودک زیر سن پنج سال در افغانستان امسال با شدیدترین شکل سوتغذیۀ حاد مواجه خواهند شد.
پیش از این نامۀ جهانی غذا و ادارۀ غذا و زراعت سازمان ملل متحد با نشر یک گزارش مشترک گفته بودند که در حال حاضر، نزدیک به ۲۰ میلیون نفر که تقریباً نصف جمعیت افغانستان میشود، با گرسنگی حاد روبرو اند.
در این گزارش آمده است که هرچند کمکهای بشردوستانه از یک فاجعه بشری در زمستان گذشته جلوگیری کرد، اما هنوز هم، گرسنگی به گونۀ بیسابقه دامنگیر مردم افغانستان است.
با تسلط مجدد طالبان در اگست سال گذشته، تمویل کنندهگان خارجی، کمکهای مالی خود را به افغانستان توقف یا کاهش دادند و این کشور بیشتر در فقر و بحران اقتصادی فرو رفت. دلیل عمدهٔ این اقدام تنبیهی، نگرانیهای جهانی از وضعیت حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و دختران در زیر حاکمیت طالبان بوده است.
در حال حاضر افغانستان بحران شدید بشری را تجربه میکند و سازمان ملل متحد هشدار داده است که اگر کمکهای آنی برای نیازمندان افغان فراهم نشود، حدود ۹۷ درصد جمعیت افغانستان از وضعیت موجود بشری در کشورشان متاثر خواهند شد.