برنامۀ جهانی غذا با ابراز نگرانی گفته است که پس از توشیح قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان، نظارت و ارزیابی سازمانهای غیردولتی داخلی و بینالمللی در افغانستان شدیدتر شده است.
در این گزارش برنامه جهانی غذا که در ویبسایت ریلیف نشر شده، آمده است که هرچند فعالیتهای این سازمان، تحت تاثیر این روند قرار نگرفته است، اما ملل متحد به هدف مصوونیت کارمندانش به تعامل با طالبان ادامه خواهد داد.
ملل متحد در مورد این "تشدید" جزییات بیشتر ارایه نکرده است، اما وزارت عدلیهٔ حکومت طالبان، به تاریخ ۲۱ اگست (۳۱ اسد) با نشر اعلامیهای گفت که هبتالله آخندزاده، رهبر این گروه، قانون امر به معروف و نهی از منکر را توشیح کرده و اکنون در سراسر افغانستان نافذ است.
با تطبیق این قانون، محدودیتهای بیشتر بر زنان و مردان وضع شده و این اقدام طالبان حتا بر کار و روند کمکرسانی نهادهای تحت نظر سازمان ملل متحد در افغانستان سایه افگنده است.
کمک به نیازمندان
برنامه جهانی غذا از ادامه کمکهای بشری به هدف رسیدگی به نیازمندان در بخشهای این کشور خبر داده و گفته است که این سازمان تنها در ماه سپتمبر امسال، برای ۳.۲ میلیون نفر کمکهای غذایی و معیشتی فراهم کرده است.
برنامه جهانی غذا گفت: "به دلیل کاهش بودجه بینالمللی، بر اساس اولویتها ملل متحد برنامه تهیه کمکها را از ماه می تا سپتمبر به نیازمندترین مردم، نظر به رویکرد واحدهای کوچک اداری تنظیم کرده است که بر اساس آن، ۱۱ میلیون نیازمند از دریافت کمکهای بشری محروم مانده اند."
این ادارۀ ملل متحد همچنان برای ۱.۳ میلیون نفر کمکهای فوری توزیع کرده که از این میان، ۴۲ درصد این کمکها پول نقد بوده است. به گفتۀ ملل متحد کمکهای نقدی در انتخاب نحوۀ دریافت مواد غذایی به خانوادهها کمک بیشتر میکند.
بر اساس این گزارش، ملل متحد در جریان ماه گذشته میلادی، برای ۵۲۳ هزار و ۲۳۰ کودک، زنان حامله و مادران شیرده که از بیماری سوتغذیۀ در افغانستان رنج میبرند، غذای ویژه مغذی فراهم کرده است.
تهیۀ مواد غذایی به دانشآموزان
برنامه جهانی غذا گفته است که برای ۸۹۴ هزار کودک در ۱۷۰۰ مکتب ابتدایی در هشت ولایت افغانستان مواد غذایی فراهم کرده است.
این ادارۀ ملل متحد گفته است که هرچند با کمبود بودجه مواجه است، اما به فراهم کردن مواد غذایی برای دانشآموزان در مناطق دوردست ادامه خواهد داد.
به گفتۀ ملل متحد تنها در ماه گذشته میلادی، برای ۳.۲ میلیون نفر، هفتهزار و ۷۳۶ تن مواد غذایی توزیع کرده است. برنامه جهانی غذا بار دیگر تاکید کرده است که برای ادامه این کمکها، از ماه اکتوبر تا مارچ سال پیشیرو، به ۶۴۶ میلیون دالر نیاز دارد.
این در حالی است که اخیراً دفتر هماهنگی امور کمکهای بشری ملل متحد (اوچا) گفت که برای کمکرسانی به افراد نیازمند در زمستان امسال، به بیش از ۶۰۳ میلیون دالر نیاز است.
این ادارۀ ملل متحد به تاریخ نهم اکتوبر (۱۸ میزان) با نشر گزارشی از آماده شدن پلان زمستانی برای کمک به نیازمندان در سراسر افغانستان خبر داده و گفت که این بودجه برای پشتیبانی از فعالیتهای مقدماتی آمادگی زمستانی مانند ارتقا و بازسازی سرپناهها و تهیه لباس گرم و کمپل تا سه ماه آینده هزینه میشود.
اوچا پیشبینی کرده است که زمستان امسال بسیار "سرد" خواهد بود و به گفتۀ این نهاد، پیش از آغاز برفباریها و مسدود شدن راههای مواصلاتی، نیاز است تا کمکهای بشری به شمول غذا، لباس گرم، خیمه و کمپل به مناطق دورافتاده فرستاده و در آنجا ذخیره شود.
به گفتۀ اوچا، برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان ملل متحد از جامعۀ جهانی، ۳.۰۶ میلیارد دالر بودجه تقاضا کرده بود، اما از این میان، تنها ۸۰۰ میلیون آن تامین شده است.
بر بنیاد معلومات ملل متحد، هم اکنون ۱۲.۴ میلیون نفر در افغانستان مصوونیت غذایی ندارند و از این میان ۲.۹ میلیون نفر سطح بلند گرسنگی را تجربه میکنند.
گروه