رییس سازمان جهانی صحت روز شنبه ۳۰ مارچ (۱۱ حمل) گفت که نزدیک به ۹۰۰۰ بیمار نیاز به تخیله اضطراری از نوار غزه دارند، زیرا در حال حاضر فقط ۱۰ شفاخانه در این منطقه جنگ زده به ندرت فعالیت دارند.
تدروس آدهانوم گبریسوس در یک پیام ایکس نوشته است: "با فعالیت حد اقلی فقط ۱۰ شفاخانه در سراسر غزه، هزاران بیمار از مواظبتهای صحی محروم میشوند."
سازمان جهانی صحت گفته است که قبل از آغاز جنگ میان اسراییل و گروه حماس، ۳۶ شفاخانه در نوار غزه فعالیت داشت.
اما به گفته گبریسوس، در حال حاضر "نزدیک به ۹۰۰۰ بیمار برای خدمات صحی نجات دهنده از جمله تداوی سرطان، جراحات ناشی از بمباران، دیالیز کلیه یا گرده و سایر بیماریهای مزمن نیاز فوری به تخلیه دارند."
سازمان جهانی صحت در آغاز ماه مارچ تخمین کرده بود که ۸۰۰۰ بیماری نیاز دارند تا به صورت فوری از نوار غزه تخلیه شوند.
پس از حملات گروه حماس در هفتم اکتوبر سال گذشته که حملات تهاجمی اسراییل را در نوار غزه در پی داشت، مقامات اسراییل به ویژه بنیامین نتنیاهو، صدراعظم آن کشور، بارها دیگر گفت که عملیات نظامیان آنان بر غزه، تا نابودی گروه حماس ادامه خواهد یافت. این حملات سبب تخریب تاسیسات خدمات صحی نیز در نوار غزه شده است.
در کنار حملات هوایی اسراییل، جنگ شدید زمینی نیز از ماهها به اینسو ادامه داشته، از جمله در نزدیکی شفاخانههای غزه، جایی که هزاران نفر که پس از آنکه از خانههای شان بیجا شدند، در جستجو سرپناه به این شفاخانهها پناه بردهاند.
غزه تقریبا با محاصره کامل مواجه است و سازمانهای غیرحکومتی و ملل متحد، اسراییل را به ممانعت از ارسال کمکهای بشردوستانه ضروری به ۲.۴ میلیون نفر از ساکنان این منطقه متهم میکنند که بیشتر آنان حالا در منطقه رفح، واقع در جنوب غزه پناه برده اند.
اسراییل از عملکردهای خود با هدف از بین بردن حماس دفاع می کند اما در عین حال از ملل متحد خواسته است تا کمکهای خود را به غزه افزایش دهد. اسراییل همچنین ادعاهای ملل و سازمانهای غیرحکومتی را رد کرده است که بازرسیهای اسراییل مانع ارسال مواد غذایی و سایر اقلام ضروری به نوار غزه میشود.
مرگبارترین جنگ در نوار غزه به تاریخ هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ پس از آن آغاز شد که گروه حماس بر اسراییل حمله کرد و به گفتۀ مقامهای اسراییلی، جنگجویان این گروه نزدیک به ۱۱۶۰ نفر را که اکثر شان غیرنظامیان بودند، کشتند و بیش از ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند.
اسراییل در یک اقدام تلافیجویانه حملات تهاجمی را بر نوار غزه آغاز کرد. به گفته وزارت صحت غزه از آغاز این حملات تا حالا بیش از ۳۲ هزار ۷۰۰ نفر که اکثر شان زنان و کودکان میباشند، کشته شده اند.
گبریسوس گفته است که تا حالا بیش از ۳۴۰۰ بیمار به خارج از رفح انتقال داده شده اند که شامل دو هزار و ۱۹۸ زخمی و یکهزار و ۲۱۵ مریض میشوند.
گبریسوس گفت:" ما از اسراییل میخواهیم تا روند تصویب تخلیه بیماران را تسریع کند تا بیمارانی که در وضعیت وخیم قرار دارند، تداوی شوند. هر لحظه مهم است."
قبل از آغاز جنگ، روزانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ بیمار از نوار غزه جهت تداوی به شرق بیتالمقدس و یا کرانه غربی انتقال داده میشدند که ۵۰ درصد آنان را بیماران مبتلا به سرطان تشکیل میداد.
گروه