لینک های دسترسی

Breaking News

خلیلزاد: باورمندم افغان‌ها صلح خواهند کرد


زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده در امور مصالحۀ افغانستان می‌گوید که براساس گفتگوهایی که با رهبران دوطرف مذاکره کننده در افغانستان داشته است، به دست یافتن به توافق بین دولت جمهوری افغانستان و گروه طالبان در مذاکرات بین الافغانی، خوشبین است.

آقای خلیلزاد روز پنجشنبه ۲۴ سپتمبر (سوم میزان)در یک مصاحبه آنلاین با انستیتیوت صلح ایالات متحده گفت که هر دو طرف یکدیگر را به افزایش خشونت متهم می‌کنند و هردو جانب تلاش دارند تا از طریق افزایش خشونت دست بالا در میز مذاکره داشته باشند.

او گفت که کاهش خشونت قدم بعدی در روند صلح خواهد بود و به گفتۀ وی طالبان توافق کرده اند که آتش‌بس دایمی و همه جانبه شامل اجندای مذاکرات صلح افغانستان خواهد بود و به گروه‌های دهشت افگن اجازه نخواهند داد تا از خاک افغانستان علیه ایالات متحده استفاده کنند

در پاسخ به پرسشی در مورد تعهد واقعی طالبان به صلح، آقای خلیلزاد گفت: "آنان [طالبان] می گویند که بدیلی برای مذاکرات نیست و آنان طرفدار افغانستان همه شمول استند و می‌خواهند به عنوان شریک در صحنه سیاسی افغانستان و در سطح جهان پذیرفته شوند."

نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده در امور مصالحۀ افغانستان گفتگوی فعلی را قلب روند صلح افغانستان نامید و افزایش خشونت را باعث کاهش اعتماد، افزایش سوظن ها بین طرفین و از بین رفتن اعتماد مردم به روند صلح خواند.

آقای خلیلزاد از رهبران افغان خواست تا تجربه گذشته را تکرار نکنند. او گفت: " متاسفانه پس از خروج نیروهای شوروی از افغانستان رهبران این کشور [افغانستان] مسوولانه یا عاقلانه عمل نکردند. به عوض همکاری و توافق روی یک فورمول سیاسی برای کشور شان، جنگ شریر داخلی را آغاز کردند."

او در پاسخ به سوالی که آیا طالبان با زنان مانند سال های ۱۹۹۰ برخورد نخواهند کرد، گفت که طالبان توجیهات خود را برای آن زمان دارند. اما حالا گفته اند که زنان حق تحصیل و کار را خواهند داشت و می‌توانند منحیث وزیر نیز ایفای وظیفه کنند. او اضافه کرده که طالبان باید خود را با افغانستان جدید آشنا بسازند.

او در خصوص حقوق زنان و اقلیت‌ها گفت که هر تصمیمی را که افغان‌ها می‌گیرند، بر پالیسی امریکا در خصوص کمک‌های آینده به افغانستان تاثیر خواهد گذاشت​ و انتخاب و عملکرد مذاکره‌کنندگان افغان، چگونگی کمک‌های آیندهٔ ایالات متحده را شکل خواهد داد.

نمایندۀ ویژۀ ایالات متحده در امور مصالحۀ افغانستان افزود که سایر کشورها و سازمان‌های کمک کننده نیز موقف مشترک و مشابهی دارند.

آقای خلیلزاد از جامعه بین المللی خواست تا تمرکز بیشتر روی پروسه صلح در افغانستان داشته باشند. او حضور دپلومات های کشورهای مختلف را در مراسم افتتاحیه مذاکرات بین الافغانی بیانگر علاقمندی جامعه بین المللی به صلح در افغانستان عنوان کرد.

نمایندهٔ ویژه ایالات متحده برای مصالحهٔ افغانستان گفت که تا خزان سال جاری نیروهای امریکایی در افغانستان میان ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ نفر کاهش خواهد یافت و خروج بیشتر نیروها بر اساس وضعیت در منطقه و عملی شدن تعهدات طالبان صورت خواهد گرفت.

مذاکرات صلح میان هیات جمهوری اسلامی افغانستان و نمایندگان گروه طالبان به تاریخ ۱۲ سپتمبر (۲۲ سنبله) در دوحه آغاز شد و در روز های گذشته گروه‌های تماس دو طرف سرگرم مذاکره و چانه زنی روی طرزالعمل کاری مذاکرات اند.

آقای خلیلزاد از این پروسه اظهار خشنودی کرده و گفت که طرفین بالای ۱۸ الی ۲۰ ماده طرزالعمل توافق کرده و بحث ها روی بعضی موضوعات دیگر جریان دارد، اما جزییاتی در مورد نکات اختلافی ارایه نکرد.

XS
SM
MD
LG